UČENIK U WC-U ŠKOLE PRONAŠAO SUMNJIVU SUPSTANCU: Otkrivamo o čemu je reč!

Autor:

Vesti

03.02.2023

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S obzirom da se vest o ovom slučaju odmah proširila među đacima, te samim tim izazvala paniku, hitno je sazvan i roditeljski sastanak!

UČENIK U WC-U ŠKOLE PRONAŠAO SUMNJIVU SUPSTANCU: Otkrivamo o čemu je reč!

Foto: Republika.rs

U osnovnoj školi ''Despot Stefan Lazarević'' u Mirijevu, đak šestog razreda pronašao je u pisoaru WC-a kesicu sumnjive sadržine, za koju je procurela informacija da je u pitanju droga, nakon čega je alarmirano rukovodstvo škole.

Tim povodom, zamenica direktora škole, Marija Todorović, govorila je za Republiku:

- Učenik 6. razreda naše škole tokom velikog odmora pronašao je u pisoaru WC-a kesicu sumnjivog sadržaja. Naravno, odmah je pozvan školski policajac na uviđaj. Sadržaj iz kesice je poslat na ispitivanje i čeka se potvrda, ali kako nam je odmah saopšteno, 99,9% je reč o nikotinskim žvakama koje se utrljavaju u desni. Dakle, nije reč ni o kakvoj drogi.

Hitno sazvan roditeljski sastanak

S obzirom da se vest o ovom slučaju odmah proširila među đacima, te samim tim izazvala paniku, hitno je sazvan i roditeljski sastanak.

- Odmah nakon alarmiranja školskog policajca, sazvan je i roditeljski sastanak. Naša škola nikad nije imala slučaj pojavljivanja droge, a to svakako nije slučaj ni sada. Naravno, nismo želeli da rizikujemo, te je kesica odmah poslata na proveru. Što se tiče unošenja nikotinskih žvaka u školu, zaista ne znamo ko bi to mogao da uradi, s obzirom da su na tom spratu četiri odeljenja, ukupno 110 učenika koji zajedno koriste isti WC. Hvala što ste kontaktirali sa nama, jer želimo da istina izađe na videlo. Škola nikad nije imala nijedan razlog da bude na lošem glasu, zaista nema mesta panici - dodaje sagovornica Republike. 

Iako je, srećom, ovo bio samo splet okolnosti, panika roditelja je sasvim opravdana.

Podsetimo, nedavno je u medije izašla informacija o novoj drogi koja hara beogradskim školama.

MUP je ovu informaciju opovrgao, ali stručnjaci savetuju da se roditelji informišu.

Na informacije da se pojavila droga pod nazivom "snus", neka vrsta usitnjenog duvana, a koja nije na listi zabranjenih, specijalista za bolesti zavisnosti dr Svetlana Vučetić rekla je da je to veoma poznata i opasna supstanca.

- Još od 18 veka Šveđani su ga koristili kao bezdimni vlažni duvan, da bi poslednjih nekoliko godina počeo da zauzima važno mesto kada je reč o štetnosti, a u većini evropskih zemalja, izuzev u četiri, zauzet je stav da je prohibovan - rekla je ona.

Naglasila je da kod nas ne postoji regulativa o tome da li se ovaj preparat može prodavati ili se evenualno može naći u nekim šopovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading