ŽIVELO PRIJATELJSTVO SRBA I MAĐARA: Vučić se zahvalio Katalin Novak na gostoprimstvu - do sledećeg susreta u Srbiji (FOTO)

Autor:

Vesti

15.12.2022

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je poručio da srpsko-mađarski odnosi nikada nisu bili na višem nivou.

ŽIVELO PRIJATELJSTVO SRBA I MAĐARA: Vučić se zahvalio Katalin Novak na gostoprimstvu - do sledećeg susreta u Srbiji (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić i Katalin Novak

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se na Instagramu mađarskoj predsednici Katalin Novak na divnom gostoprimstvu.

 

On je poručio da srpsko-mađarski odnosi nikada nisu bili na višem nivou.

- Veliko hvala Viktoru Orbanu i Katalin Novak na odlučujućem doprinosu takvim odnosima. Do sledećeg susreta u Srbiji! Živelo prijateljstvo Srba i Mađara! - napisao je Vučić.

 

 

Da podsetimo, redsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas radnu posetu Mađarskoj susretom sa predsednicom te zemlje Katalin Novak na prelazu Kelebija - Tompa, gde obilaze privremene granične barijere.

Predsednik je obišao privremene granične barijere i razgovarao sa predstavnicima različitih graničnih službi Mađarske.

Predsednik Vučić se zahvalio Novak što ih je pozvala u Mađarsku.

-Zahvalan sam Mađarskim prijateljima što smo počeli da razgovaramo o svim temama na nedljnom nivou - rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije najavio je ojačavanje granice ka Severnoj Makedoniji i ka Bugarskoj.

- Zahvalan sam našim mađarskim prijateljima što smo počeli na nedeljnom nivou da razgovaramo o svim problemima, da ih rešavamo zajednički. U Srbiji smo krenuli u prihvatanje, ukidanje slobodnih viza za pojedine zemlje odakle je dolazio značajan broj migranata, Tunis, Burundi, Gvineja Bisao i Indija, to je ono što zahteva i EU - naveo je Vučić.

Foto: printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

On je dodao da će biti preduzete i druge mere - a to je ojačavanje granice ka Severnoj Makedoniji, a potom i ka Bugarskoj.

- Ove godine imamo četiri puta uvećan priliv ilegalnih migranata sa teritorije Sverne Makedonije, i 3,6 puta uvećan priliv migranata iz Bugarske. Samo sa teritroke Severne Makedonije smo sprečili 45.965 ilegalnih ulaza. U Mađarskoj je ta brojka 261.000 - istakao je Vučić.

Kako je dodao, preduzeta je još jedna mera, a to je oštriji pristup onima koji pripadaju organizovanim kriminalnim grupama.

Odgovarajući na pitanja novinara, on je rekao da ga ne zanima ko je na vlasti, već ljudi, te da će se sa Katlin sresti i kada ne bude predsednik i kada ona ne bude predsednica.

- Razgovarali smo o stavrima koje možemo da rešimo. Ljudi dolaze u Srbiju i sreću se sa opozicijom, ali je uvek pitanje kada ja odem negde i sretnem se sa opozicijom - istakao je Vučić.

On se zahvalio predsednici Mađarske na pozivu.

- Sa Mađarskom imamo najbolje odnose u istoriji i verujem da ćemo takve odnose imati i u budućnosti - istakao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading