OGLASIO SE VOZAČ SANITETA HITNE POMOĆI KOJI JE OBORIO STARICU: Čuli smo "Upomoć" i ugledali baku pod vozilom!

Autor:

Vesti

05.12.2022

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Moj posao je da pomažem ljudima, učestvujem u njihovom spasavanju, ne mogu da opišem kako sam se osećao kada sam ugledao baku, rekao Milan Marković, vozač saniteta Hitne pomoći.

OGLASIO SE VOZAČ SANITETA HITNE POMOĆI KOJI JE OBORIO STARICU: Čuli smo "Upomoć" i ugledali baku pod vozilom!

Foto: Twitter/Printscreen

Vozio sam u rikverc, kako bih vozilom prišao što bliže ulazu, da bi olakšali unos opreme za pomoć u zgradu. Stali smo, izašli i čuli – Upomoć. Podigli smo pogled ka zgradi, misleći da nas doziva žena zbog poziva, a onda smo, zaprepašćeni, ugledali baku pod našim vozilom hitne pomoći - ovako je incident u kome je zamalo nastradala starica opisao Milan Marković, vozač Hitne pomoći u Beogradu.

On je bio za volanom saniteta u Zemunu koji je, u subotu 3. decembra, oko 11 časova, ideći u rikverc, oborio staricu, koja je završila pod vozilom.

- Moj posao je da pomažem ljudima, učestvujem u njihovom spasavanju. Ne mogu da opišem kako sam se osećao kada sam ugledao baku. Odmah smo je izvukli, pitali kako se oseća. Rekla je da je dobro, ispratili smo je do stana, jer i ona živi u zgradi gde smo pozvani na intervenciju. Ispostavilo se da ne čuje dobro, zato i nije čula vozilo. Pitali smo je želi li da zovemo drugu ekipu, da je odveze u bolnicu, nije htela. Pregledala ju je doktorka, izmerili smo joj pritisak, proverili šećer, bilo je sve u redu. Srećom nije imala nijednu povredu. Čak nam je nudila da popijemo sok i kafu – priča Milan, prenose Novosti.

Kaže da se doktorka, po završetku intervencije, vratila i opet proverila stanje starice od 86 godina. Opet je, priča, rekla da je dobro, da joj ne treba ništa. Uzeli su njen broj telefona i kasnije je ponovo zvali, kako bi bili sigurni da je žena u redu.

- Po dolasku sa intervencije napravljena je službena zabeleška. Konstatovano je da, s obzirom na to da starica nije imala povrede, niti je želela da zovemo policiju, ili novu ekipu hitne pomoći, je sve urađeno u skladu sa propisima – rekao nam je vozač Hitne pomoći. i dodaje:

- Zvao sam je i sutradan, bila je dobro, zahvalila se što zovemo.

Milan je staricu zvao i danas, u gostima joj je bila rođaka. Kaže da je razgovarao i sa njom, pitao kako je baka, dobio odgovor da je sve u redu.

- I dalje sam u šoku. Svoj posao radim pažljivo i odgovorno. Srećom, baka nije povređena, ne znam kako bih se osećao – zaključuje Milan, prenose Novosti.

Podsetimo, na društvenim mrežama osvanuo je uznemirujuć snimak, na kome se vidi starica koja hoda polako i vozilo hitne pomoći koje ide u rikverc. Položaj starije žene je bio takav da vozač nije mogao da je vidi u retrovizorima, a ona, nije čula da joj se sanitet približava. Vozilo ju je oborilo i ona je završila pod kolima hitne pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading