ZATRESLO SE KRALJEVO: Zemljotres jačine 2,3 stepena Rihterove skale - isti dan kada je pre 12 godina bio razorni potres, koji je u ovom gradu odneo dva života

Autor:

Vesti

03.11.2022

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljotres pogodio Kraljevo.

ZATRESLO SE KRALJEVO: Zemljotres jačine 2,3 stepena Rihterove skale - isti dan kada je pre 12 godina bio razorni potres, koji je u ovom gradu odneo dva života

Foto: shutterstock

Zemljotres

Zemljotres jačine 2,3 stepena Rihterove skale pogodio je Kraljevo, objavio je Seizomološki zavod.

Podsećamo, na današnji dan pre 12 godina dogodio se razorni zemljotres u Kraljevu. U noći između 2. i 3. novembra okolinu Kraljeva je pogodio zemljotres jačine 5,4 jedinice Rihterove skale u kojem su stradale dve osobe, a oko 200 ljudi je zadobilo lakše telesne povrede, prenosi Mondo.

"Evo ga zemljotres u Kraljevu... Baš na današnji dan...neverovatno", "Volim što je na isti dan kao pre 12 godina udario zemljotres u Kraljevu znači sad kad nisam umrla neću nikad", "Al zatrese zemljotres u Kraljevu umalo me ne obori s nogu", bili su neki od komentara na Tviteru.

Prema informacijama Republičkog seizmološkog zavoda, u četvrtak, 3. novembra 2022. godine, u 13.28 po lokalnom vremenu, registrovan je zemljotres magnitude 2.3 jedinica Rihterove skale na teritoriji grada Kraljeva sa epicentrom u obližnjoj Žiči, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu.

Zemljotresi ovakvog intenziteta, III stepen Merkalijeve skale, dodaje se u saopštenju, ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.

Gradski štab za vanredne situacije grada Kraljeva apeluje na građane da ne šire paniku i netačne informacije. Sve informacije u vezi sa registrovanim zemljotresima na teritoriji Srbije nalaze se na zvaničnom sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading