MILLENNIUM TEAM DAROVAO SADNICE ZVEZDARI: 24 stabla uspešno su presađena i nastavljaju da krase ovu opštinu

Autor:

Vesti

28.10.2022

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Millennium Team grupa poklonila je sadnice građanima Zvezdare, koje su se do sada nalazile na parceli u Milana Rakića 35.

MILLENNIUM TEAM DAROVAO SADNICE ZVEZDARI: 24 stabla uspešno su presađena i nastavljaju da krase ovu opštinu

Foto: Millennium Team

Dvadeset i četiri sadnice danas su uspešno presađene i nastavljaju da krase Zvezdaru i ostaju Zvezdarcima.

Millennium Team grupa, u čijem je vlasništvu Institut Goša, angažovala je Javno komunalno preduzeće „Zelenilo-Beograd“ kako bi, uz stručni nadzor stabla i biljke, sa parcele u Milana Rakića 35 bili presađeni na najadekvatniji način.

Za ovu akciju, kompanija je preuzela sve troškove presađivanja i angažovanja mehanizacije.

Stručnjaci preduzeća „Zelenilo-Beograd“ proteklog leta utvrdili su stanje postojećih stabala i ustanovili da postoji tehnička mogućnost mašinskog presađivanja za deo biljaka.

Jedan deo zelenila, 10 sadnica ruža koje su prethodnih decenija krasile dvorište Instituta Goša, posađene su u dvorište osnovne škole „Veljko Dugošević“ koja se nalazi u neposrednoj blizini lokacije.

Ostatak zelenila, dva stabla smrče, dve tise, dve kleke, stablo kajsije i 7 ruža presađene su u park između ulice Preševska i ulice Učitelja Miloša Jankovića.

Daljom intenzivnom negom komšija sa Zvezdare, a nakon presađivanja, ove vrste imaju priliku da opstanu i dalje se razvijaju.

Kao društveno odgovorna kompanija, Millennium Team nastavlja da pruža podršku sredini u kojoj radi, a naročito da brine o kvalitetu i očuvanju životne sredine.

Na trenutnoj lokaciji u Milana Rakića 35 gradiće se stambeno-poslovni kompleks, a u okviru koga će biti posađene nove zelene površine. Zbog vidljivih znakova truleži određena stabla nije bilo moguće mašinski presaditi, pa će ona biti uklonjena i u narednom periodu, kada objekat bude izgrađen, zamenjena novim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading