ČUDO NEVIĐENO U CENTRU BEOGRADA: Prestonica ovo ne pamti, a radni je dan! (FOTO)

Autor:

Vesti

20.10.2022

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutros su u srpskoj prestonici zabeleženi retki prizori praznih ulica, što nije uobičajeno za jedan radni dan.

ČUDO NEVIĐENO U CENTRU BEOGRADA: Prestonica ovo ne pamti, a radni je dan! (FOTO)

Foto: ST/N. Mutić

Jutoršnja scena zabeležena u centru Beograda skoro nikoga nije ostavila ravnodušnim.

To da je srpska prestonica prazna uoči najvećih hrišćanskih praznika nije ništa novo, ali da su ulice sablasno puste i to radnog rana, jeste.

 

Najprometnija ulica Beograda, gde dnevno prođe na stotine hiljada vozila, vozačima je strah i trepet, a posebno kada je špic dana, između 14h i 18h. Preduge kolone kojima se ne nazire kraj samo su jedne od scena svakodnevnice beogradskih vozača zbog kojih ih zadesi barem migrena, u najmanju ruku.

Republika

Foto: ST/N. Mutić

Pusta ulica Kneza Miloša

Skoro niko ne može da zamisli ovu ulicu potpuno praznu, a pogotovo ne radnim danima, kada su gužve iz sata u sat sve veće, pa se neretko dešava da se prolaznici u žurbi sudaraju.

Mišljenja su podeljena - nekome je ovaj prizor nadasve sablasan, kao da je grad bez ljudi, a i upravo ova scena previše podseća na težak period Koronavirusa, karantina i policijskog časa, kada su kretanja bila ograničena, a rad od kuće se podrazumevao.

Takođe su i najprometniji delovi Bulevara kralja Aleksandra u centru, tačnije kod Narodne Skupštine, bili potpuno prazni.

Republika

Foto: ST/N. Mutić

Kod Trga Nikole Pašića pusto ovoga jutra

Već ustaljena čekanja prevoza koji dođe jednom u nikad, ako i tad, cupkanje u mestu i paljenje cigare ''da brže dođe autobus'', danas su, ipak, nekim čudom izostala.

I dalje se ne zna kako je do ovoga došlo, a možda su Beograđani samo spavalice koje ipak sebi mogu da priušte luskuz i odlože zvonjavu alarma na bar još pet minuta.

Bilo kako bilo, koliko god da je svakome potrebno da se na miru i van gužve nekad prošeta gradom, gužve su ipak ono na šta su Beograđani naviknuti, pa se bez kafe u vrevi Knez Mihailove ipak ne može.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nemastina

20.10.2022 08:37

Nema narod para ni napolje da izadje