DE LUKS ŠUPA! Bezobrazluk prodavaca bez granica: 11 kvadrata 26.000 evra, a KLOZET U DVORIŠTU! (FOTO)

Autor: M. J. - E. S. T.

Vesti

16.10.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jednoj jedinoj prostoriji nalaze se tuš-kabina, lavabo, krevet i stočić, a gde je kuhinja, verovatno zna samo vlasnik.

DE LUKS ŠUPA! Bezobrazluk prodavaca bez granica: 11 kvadrata 26.000 evra, a KLOZET U DVORIŠTU! (FOTO)

Foto: Printscreen/Halo oglasi

Stan na Dorćolu

Dok se iz dana u dan pojavljuju konkurenti za najbezobraznijeg stanodavca, jedan oglas definitivno odnosi pobedu u kategoriji bahatih prodavaca stanova. Radi se o Dorćolu, tačnije o stanu u Ulici Žorža Klemansoa, koji ima 11 kvadrata, 0,5 soba, a košta neverovatnih 26.000 evra.

Foto: Printscreen/Halo oglasi

 

Na osnovu onoga što je prikazano, čini se da je cena pre izgrađena po principu onoga šta ova nekretnina ne nudi, nego što nudi. Naime, odmah po ulazu u takozvani stan, koji više liči na ostavu improvizovanu za život, nalaze se tuš-kabina, lavabo, zatim jedan krevet i stočić.

Paprene garaže

Takođe, među domaćim oglasima ovih dana može da se primeti i rast cena garaža, posebno na Vračaru (oko Hrama Svetog Save) i na Novom Beogradu, gde cene idu do 38.000 evra.

Republika

Foto: Printscreen/Halo oglasi

Oglas za "stan"

Ako se pitate gde je toalet, odgovor se krije na dnu oglasa, gde je objašnjeno da se toalet nalazi u dvorištu zgrade i da je uračunat u površinu od 11 kvadrata! Nema odgovora ni na pitanje gde je kuhinja, a to, verovatno, zna samo vlasnik jer toga na slikama nema.

Prodavac tvrdi da je stan renoviran, te, verovatno, za njega cena od 2.364 evra po kvadratu nije nimalo pretenciozna, a kamoli neprikladna za ostavu koja ne ispunjava ni osnovne uslove za život. Kada je reč o prosečnoj ceni kvadrata u Beogradu, cifra je uveliko prešla 2.000 evra, tačnije iznosi 2.305 evra (prema podacima domaćeg sajta za nekretnine) u starogradnji, dok je novogradnja neznatno skuplja - 2.372 evra.

Potpuna ludnica

Još jedan dokaz za to da vlasnici stanova sve češće proizvoljno formiraju cene, u skladu s masovnom potražnjom, jeste i primer stana u Dubrovačkoj, tačnije garsonjere od 11 kvadrata koja se prodaje za 42.000 evra!

Garsonjera se nalazi na devetom spratu, od ukupno 14 spratova. Mesečne režije iznose 25 evra. S obzirom na cenu od 42.000 evra i 11 kvadrata, znači da je cena po kvadratu oko 3.800 evra, što daleko prevazilazi prosečnu cenu u ovom delu grada.

Ispod ovog oglasa su se ređali komentari šokiranih ljudi koji su duhovito konstatovali da se frižider nalazi u toaletu, što je "prelepo i praktično".

- Ovo je ono pet u jedan. Sve pereš, kuvaš, peglaš, mrzneš i odmrzavaš na jednom mestu - napisao je jedan tviteraš.

Drugi dodaje da on u tom prostoru ne bi mogao ni da legne, a kamoli da živi, na šta je dobio vickast odgovor: "Ko kaže da ležiš? Stoj!" Sledi i vrlo ozbiljno pitanje:

- Ko uopšte uzima ovo da oglašava, pa to je protivzakonito.

Među komentarima se izdvaja jedan:

- Savršen! Nije ni skup. Dorčol, ej! Sve ima, samo je nužnik u dvorištu. Je*igica, kad je deda, stari Dorčolac, zabranio da se napravi rečima: "Samo preko mene mrtvog, ne dam da se sere u sobi!"

Kako su reagovali građani

- Ali sve imaš u tih 11 kvadrata? Salonac, samo WC ne

- Stan i grobno mesto u isto vreme. Nije loša investicija nimalo!

- Ovo 0,5 u oglasu označava broj osoba koliko može da stane u ovaj luksuzni penthaus

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading