Slovenija imenovala specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan

Autor:

Vesti

30.08.2022

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenačka ministarka spoljnih poslova Tanja Fajon objavila je danas da je ta zemlja imenovala Anžeja Frangeša za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan, kao i da je o tome obavestila specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

Slovenija imenovala specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

"Obavestila sam zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijela Eskobara o imenovanju našeg izaslanika za region Zapadnog Balkana. Radujem se saradnji sa vama", napisala je Fajon, a objavilo na Tviteru slovenačko Ministarstvo spoljnih poslova.

U zvaničnoj biografiji objavljenoj na sajtu slovenačke vlade, navodi se da je Frangeš angažovan u Ministarstvu spoljnih poslova Slovenije od 2003. godine.

Potom je od 2005. do 2009. godine radio je u ambasadi Slovenije u Beogradu gde je bio zadužen za bilateralnu saradnju Slovenije i Srbije i pomno je pratio pitanje Kosova.

Zatim je 2011. godine upućen u misiju Euleks na Kosovu. Naredne tri godine, obavljao je funkciju regionalnog oficira za vezu između Beograda i Prištine, a između 2014. i 2016. bio je u sastavu Delegacije EU u Beogradu, fokusiran na dijalog Beograda i Prištine.

Obavljao je i dužnost savetnika u MSP, a od 2018. je ambasador Slovenije u Bugarskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading