OVO VIŠE NEĆETE GLEDATI NA VOZILIMA GSP: Skupština grada Beograda donela odluku

Autor:

Vesti

18.08.2022

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici odlučili su da se zabrani postavljanje reklama na vozilima GSP spolja i na prozorima u unutrašnjem prostoru.

OVO VIŠE NEĆETE GLEDATI NA VOZILIMA GSP: Skupština grada Beograda donela odluku

Foto: Tanjug/D. Kujundžić

Trola

Podsekretar Sekretarijata za javni prevoz Milomir Vidaković rekao je će u unutrašnjosti vozila ipak biti ostavljen prostor za reklame na određenim mestima i pozvao sve prevoznike da izgled svojih vozila usklade sa tom odlukom.

Odbornici su usvojili i Odluku da privatnim prevoznicima plaćaju više po pređenom kilometru nego do sada.

Gradski menadžer Miroslav Čučković rekao je da GSP za prevoz putnika dobija 16,5 milijardi dinara, Lasta 5,5, a privatnici 1,5 milijardi dinara.

"Treba nam više vozila, 1.500 više nije dovoljno jer se grad širi. Mnogi ljudi pešače i po nekoliko kilometrima do autobuske stanice", rekao je Čučković.

Skupština grada odlučila je i da se slobodni umetnici uvrste u kategoriju lica koja plaćaju prevoz po povlašćenim cenama, a donela je i odluku o izmeni Odluke o javnim parkiralištima, kojom se privatnim investitorima omogućava da grade garaže i naplaćuju parkiranje u njima.

To pravo do sada je imao samo Parking servis, a u obrazloženju odluke se navodi da će se takvim rešenjem poboljšati situacija sa parking mestima u Beogradu.

Skupština grada usvojila je i Odluku o javno-privatnom partnerstvu za izgradnju gasne stanice za vozila GSP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading