OTVORENO PISMO JKP "BEOGRADSKE ELEKTRANE": Toplane će biti spremne za grejnu sezonu!

Autor:

Vesti

12.08.2022

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik sindikalne organizacije JKP “Beogradske elektrane” Slavoljub Jovanović uputio je otvoreno pismo koje prenosimo u celosti.

OTVORENO PISMO JKP "BEOGRADSKE ELEKTRANE": Toplane će biti spremne za grejnu sezonu!

Foto: Republika

- Kao predstavnik sindikalne organicacije u JKP "Beogradske elektrane" imam potrebu i dužnost da se obratim Beogrđanima i korisnicima usluga daljinskog grejanja da će Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ u potpunosti spremno dočekati grejnu sezonu 2022/23. Obimni remontni radovi započeti su početkom maja kada je i završena prethodna grejna sezona, a u skladu sa planom priprema grejnog sistema koji je usvojio osnivač preduzeća Grad Beograd. Sprovode se sve neophodne tehničko tehnološke aktivnosti kako bismo i ove, kao i svih prethodnih godina imali uspešanu grejnu sezone.

Veliki doprinos za svaku grejnu sezonu, preduzeću i zaposlenima pruža menadžment na čelu sa direktorom Radetom Bastom. Vrednosti koje je postavio direktor sa svojim timom jesu razvoj i razmena znanja, inovativni pristup i timski duh. Svakodnevno se susrećemo s izazovima, ponekad i uz tenziju, ali pritom čuvamo sve svoje resurse, znanje i napore kako bi ostali na putu uspeha.

Naš menadžment i zaposleni svoje poslove i radne zadatke izvršavaju odogovorno i profesionalno i stvaraju uslove da naše preduzeće i u ovim otežanim okolnostima funkcioniše u punom kapcitetu i izvrašavaju sve svoje obaveze prema sugrađanima i korisnicima naših usluga.

Tako da korisnici „Beogradskih elektrana“ nemaju razloga za bojazan, i u najtežim situacijama, energetskim krizama, pa čak i prilikom NATO agresije, preduzeće je na najbolji mogući način obavljalo svoju delatnost i toplotna energija je isporučivana korisnicima.

Sindikalna organizacija JKP "Beogradske elektrane“ insistira konstantno kod svog poslodavca na poštovanju Kolektivnog ugovora u potpunosti, jer samo zadovoljan radnik je produktivan. Nama su uvek naši radnici prioritet, i jedino tako poverenje u sindikat jača. S obzirom da je osnova i dužnost sindikalnog delovanja zaštita interesa zaposlenih, naš poslodavac dobija od nas i kritiku, ako ne poštuje sve naše zahteve i obaveze. Činjenica je da je narušen materijalni i socijalni položaj, kao i radni i životni uslovi svakog radnika. Tako da poslodavac u JKP "Beogradske elektrane" mora da čuje naš oštar glas i ispoštuje sve tačke iz Kolektivnog ugovora.

Samo bih podsetio, da je grad Beograd kao Osnivač, potpisao sa reperezentativnim sindikatima komunalnih preduzeća, kolektivne ugovore za 2018. i 2021. godinu, za vreme bivših gradonačelnika Beograda, Siniše Malog i Zorana Radojičića. Kolektivnim ugovorom predvideli su obavezu poslodavcu da isplati solidarnu pomoć zaposlenima, kada je Osnivač - grad Beograd dao saglasnost. -

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading