ZVICER JE KAŠĆELANOV ŠEF! Šokantne poruke sa kriptovane aplikacije Skaj otkrile hijerarhiju kavačkog klana

Autor:

Vesti

10.08.2022

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore došlo je do šokantnih saznanja koja bacaju novo svetlo na odnose snaga u crnogorskom podzemlju i hijerarhiji ozloglašenog kavačkog klana.

ZVICER JE KAŠĆELANOV ŠEF! Šokantne poruke sa kriptovane aplikacije Skaj otkrile hijerarhiju kavačkog klana

Foto: youtube.com/printscreen/Tanjug/Ap/Ilustracija

Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer

Prema informacijama koje su objavile Vijesti pozivajući se na saznanja iz SDT, Kotoranin Slobodan Kašćelan, koji važi za jednog od vođa ozloglašenog kavačkog klana, u hijerarhiji kriminalne organizacije bio je podređen stvarnom šefu - Radoju Zviceru.

U spisima predmeta protiv navodnih članova te kriminalne organizacije, kojoj, prema tvrdnjama tužilaštva, pripada i službenik Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Petar Lazović, detaljno se opisuje ko je u kriminalnoj piramidi od članova imao kakvu ulogu.

Istražitelji pokušavaju na osnovu komunikacije koju su pripadnici tog klana imali putem kriptovane telefonske SKY aplikacije, da u potpunosti sastave mozaik njihovog delovanja.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

U spisima SDT-a tako piše da je Kašćelan postao član Zvicerove organizacije tokom druge polovine 2020. godine, kada je ta grupa formirana na teritoriji Crne Gore, Južne Amerike, Afrike, Evrope, Azije i Australije, s ciljem međunarodnog šverca velikih količina droge, ubistava i drugih teških krivičnih djela.

- Okrivljeni Kašćelan je osnovano sumnjiv da je u periodu između druge polovine februara i početkom marta 2021. godine, posredstvom telefona sa zaštićenom aplikacijom SKY ECC, sa šifre 1ANELM ostvario telefonsku komunikaciju za Zvicerom, postupajući kao dio mreže preprodavaca i posrednika u prodaji opojne droge koju je organizovao okrivljeni Zvicer - piše u spisima koje su Vijesti imale na uvid.

Dodaje se da je tokom telefonske komunikacije, Kašćelan od Zvicera dobio uputstva da za potrebe kriminalne organizacije obavlja kupoprodaju, dogovara cijenu i mjesto primopredaje kokaina, te da su u konačnom to djelo počinili kao saizvršioci.

Republika

Foto: youtube.com/Vijesti Online

 

Osnovana sumnja, prema istim dokumentima, proizlazi iz sadržine ostvarenih komunikacija i razmijenjenih poruka.

Hektore imam momka koji oće da radi. Pitao me da li imamo onu liniju'... 'Gana, Luana angola, Ponte Noire, Algeciras, Antverpen i Tangemed (Maroko) to mu je linija'… 'Brod mu se zove Calabria, ide sada 20. februara bi trebalo'… 'Ako žabari dođu do Rima, a oni su nas tražili ja ću se truditi da ovdje pare budu u 4-5 dana'…'140h su spremili žabari pa da gringo nađe nekog da to prebaci do Amsterdama'… 'Do kad pare moraju biti u Amsterdam da šalje za Ekvador da se puni'…'Brate ovako sam izburgijao, žabari su u ponedjeljak u Rim ne mogu prije i vozač će biti u nedjelju veče đe pa uzima pare i ćera sve za Zagreb a u Zagreb da je transfer ja dobijam ovdje isti dan pare - navodi se.

To su samo neke od poruka koje je Kašćelan slao Zviceru, a koje su uvrštene kao dokaz Specijalnog državnog tužilaštva protiv te kriminalne grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading