PRISLUŠKIVANI RAZGOVORI ZVICERA O ŠVERCU DROGE: Novi detalji istrage protiv "KAVČANA"

Autor: EKIPA SRPSKOG TELEGRAFA

Hronika

27.07.2022

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrvatsku mi stiglo nešto. Koja je roba i koliko para, reci ti za tebe neku normalnu cenu. Boli, top roba, naveo je šef "kavačkog klana" saradniku

PRISLUŠKIVANI RAZGOVORI ZVICERA O ŠVERCU DROGE: Novi detalji istrage protiv "KAVČANA"

Foto: Tanjug/printscreen

Sinhronizovano s akcijom specijalnog policijskog odeljenja čiji pripadnici su juče u zoru na teritoriji Boke Kotorske pohapsili osmoricu mafijaša, procurio je i novi set dešifrovanih poruka i razgovora šefa "kavačkog klana" Radoja Zvicera sa saradnicima o švercu kokaina. On je posao proširio i na Hrvatsku, Francusku i Nemačku.

Zvicer je vodio za bezbednosnu službu interesantne razgovore i pregovore koje je Evropol presreo i dostavio crnogorskom tužilaštvu. Ovako izgleda deo te komunikacije:

- Tu mi je došao na krivu ulicu ovaj Pljevljak, što sam ti rekao. On ima dva pomorca koji bi radili, i oba su Barani, jedan je barba, drugi je sekondo palube. Obadva su blizu na brodu... tu po Mediteranu. Ovaj sekondo kaže da ima ekipu koja bi radila, zove se Vlado i vidim da mu je drug, a barba je njega pitao za to i njega poznaje dobro. Ovaj bi mogao da završava oko deset mesečno za Pariz, oko 50 u Nemačku nekom Čečenu i još na jedno mesto dve-tri sedmično. Ima li robe za prodaju, pa da pričam s njim o ceni? U Holandiji je 33,5. Koliko u Pariz, a koliko u Nemačku, pa da tražimo, 38, bato?

TURICA I ZA ZAGREB

U nastavku razgovora Zvicer govori:


- Evo, ovaj drugi što je dužan, ima pasata novog, sutra da krene da vozi Beč i Prag, a može i za Crnu Goru. Koliko plaćaš Crnu Goru? Našao sam za Beč 1.000 evra, sutra kreće, nemačke su mu table. Koliko ćeš za Crnu Goru? Nek napuni koliko mu stane ili 10-12. Sigurno može i više, samo neka vakuumiraju i namažu ako imaju mogućnosti.

Potom su usledile i slikovne poruke izgleda spremnog kokaina i poruka:

- Dobro, roba kao Pablo ista. Ima li babe da baci jednu turicu i za Zagreb... Ova roba je top i planula je baš brzo.

 

TREBA MI VOZAČ

Još jedan od Zvicerovih razgovora s neidentifikovanim licem glasio je:

- Jesam, Bolivijka, top baš. Treba mi vozač, u Hrvatsku mi stiglo nešto. Koja je roba i koliko para, reci ti za tebe neku normalnu cenu. Boli, top roba. Baba mi upravo vozi za DK i 31,5 sam platio. Đe još treba, sem Crna Gora? Za Crnu Goru, Beč, Prag i Švicu. Imaš li robu za Hrvatsku, cenu i sliku. Neće to Hrvat platiti kad će on dovući iz Holandije 31,5 plus jedna za prevoz.

Ovo je samo deo dekodiranih razgovora s aplikacije Skaj, koji dokazuje da je pola Evrope bilo pod kontrolom "kavčana" kad je je reč o švercu kokaina, ali i drugim najtežim krivičnim delima. I bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović pre nekoliko dana je, govoreći o Zviceru i njegovim vezama sa Srbijom, navela da organizovani kriminal funkcioniše kao fliper jer kuglica nikada ne dođe u dodir s igračem.

- Taj čovek sedi negde u Južnoj Americi i samo udara kuglice jer, da je drugačije, bili bi pohapšeni ti veliki igrači. Za to vreme, dok on i njegovi saradnici ne budu uhapšeni, predsednikov život je ugrožen. Zašto? Njegove kuglice u Srbiji, Belivukov klan, koji je gledao da zadovolji svoje sadističke tendencije kroz škaljarsko-kavački rat, u nekom trenutku je bio najsuroviji klan u Evropi ako ne i na svetu. I onda dođe Aleksandar Vučić i pomnoži ih s nulom. Naravno da će Zvicer da traži osvetu - istakla je ona.

Hapšenja po Boki Kotorskoj i regionu

Novom krivičnom prijavom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) obuhvaćeno je 28 osoba, za koje se veruje da su bile u međunarodnom kriminalnom lancu šverca narkotika. U policijskoj akciji specijalnog policijskog odeljenja juče u zoru je uhapšeno osam osoba, dok je 11, koje se nalaze na spisku za hapšenje SDT trenutno već u zatvoru. U pitanju je međunarodna policijska akcija koja se sprovodi u više crnogorskih gradova, ali i u regionu.

Među uhapšenima su osobe koje se sumnjiče da su organizatori i članovi kriminalne grupe koja je, navodno, u prethodnom periodu počinila više krivičnih dela, među kojima i šverc narkotika, potvrđeno je medijima iz Uprave policije. Međunarodnu akciju koordinisao je Evropol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading