HAOS SA PRTLJAGOM NA AERODROMU: Koferi kasne i gube se! Nadležni kažu da ulažu dodatne napore da se sve reši!

Autor:

Vesti

01.08.2022

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" već duže vreme postoje problemi, dokazuju fotografije i snimci koje nezadovoljni putnici objavljuju na društvenim mrežama.

HAOS SA PRTLJAGOM NA AERODROMU: Koferi kasne i gube se! Nadležni kažu da ulažu dodatne napore da se sve reši!

Foto: Republika

Najnoviji snimak pokazuje veliki broj kofera koji stoje bez ikakvog reda uz opasku autora da je u čitavoj zbrci gotovo nemoguće pronaći svoj prtljag.

Istim povodom javila nam se i čitateljka koja nas je zamolila da se pozabavimo problemom nestalih prtljaga na prestoničkom aerodromu.

- Molim Vas, istražite šta se dešava sa prtljagom. Ćerka mi je putovala u Alabamu na takmičenje i vratila se pre dve nedelje, a još torbe nema u kojoj je sva oprema - napisala nam je Slavica.

Foto: Republika

Poruka koja je stigla našem portalu

Ekipa Republike kontaktirala je ovim povodom Aerodrom "Nikola Tesla" i dobila informaciju da sve nadležne službe na aerodromu i u avio-kompanijama ulažu dodatne napore da se zakasneli prtljag pronađe i isporuči u najkraćem mogućem roku.

 

 

Tokom ove letnje sezone kada mnogo ljudi putuje po prvi put nakon dve godine, aerodromi, posebno velika evropska čvorišta, kao i avio-kompanije, suočavaju se značajno povećanim obimom saobraćaja. Jedna od mogućih posledica ovakve dinamike je i kašnjenje prtljaga. - 

Kako kažu, ni Aerodrom Nikola Tesla nije izuzet od ovih situacija.

Na Aerodromu Nikola Tesla, takođe, određena količina prtljaga sa letova stiže kasnije od uobičajenog roka.-

Oni ističu i da je veći broj neprispelih prtljaga na dolazećim letovima, najčešće zbog kratkog vremena presedanja između dva leta na tranzitnom aerodromu.

- Postoji veća šansa da dođe do kašnjenja prtljaga putnika koji je u transferu na evropskim aerodromima, pa je savet da se najvažnije stvari nose u ručnom prtljagu (punjač za telefone, lekovi, pribor za ličnu higijenu) - navode.

Ukoliko se nađete u ovoj situaciji, postoji i procedura koju treba ispoštovati. Neprispeli prtljag Aerodrom potražuje tokom 5 dana od prijave i formiranja zapisnika. Nakon tog perioda, traganje za prtljagom prelazi u nadležnost avio-kompanije čije usluge je putnik koristio, te se putnik, nakon tog perioda, može obratiti avio-kompaniji.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Prtljag/Ilustracija

Nedavno su se građani požalili i na radove koji su, kako kažu poremetili normalno funkcionisanje, a najviše pritužbi bilo je na parkiranje na parkingu Aerodroma Nikola Tesla.

- Kompanija je početkom 2020. godine započela radove na modernizaciji i proširenju Aerodroma Nikola Tesla Beograd.  Najveći deo radova će biti završen u 2023. godini - rečeno je za naš portal.

- Radovi se obavljaju paralelno na nekoliko lokacija, i, između ostalog, uključuju proširenje zgrade terminala, rekonstrukciju pristupnih puteva i nove parkinge.-

Radovi su primorali da se izmesti prostor za kratkotrajno zaustavljanje vozila (1 minut) radi iskrcavanja putnika preko puta Terminala 1, do parkinga.

Za duže zadržavanje vozila na raspolaganju je Tesla parking, parking preko puta Robno-carinskog magacina, kao i garaža uz besplatno zadržavanje do 10 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading