Parkirao automobil u garaži aerodroma "Nikola Tesla", evo koliko je BEOGRAĐANIN PLATIO 11 DANA "odmora": Nije pročitao jedan SITAN DETALJ

Autor:

Vesti

17.07.2022

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove cene parkiranja u garaži na aerodromu Nikolu Tesla neprijatno iznenade mnoge potrošače kada im stigne račun za naplatu.

Parkirao automobil u garaži aerodroma "Nikola Tesla", evo koliko je BEOGRAĐANIN PLATIO 11 DANA "odmora": Nije pročitao jedan SITAN DETALJ

Foto: ST/V. LUKIĆ

Svoje neprijatno iznenađenje po povratku sa odmora podelio je jedan Beograđanin kojeg je u garaži na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ceh od čak 75.000 dinara za 11 dana parkiranja.

- Godinama moja porodica i ja putujemo na letovanje avionom sa aerodroma NIkola Tesla. S obzirom na to da ne živimo u Beogradu, dolazimo autom na aerodrom i svake godine parkiramo auto u garaži na aerodromu. Ukoliko se dobro sećam pre korone, cena parkinga za sedam dana je bila 3.900 dinara, a prošle godine 6.900 dinara za isti vremenski period - navodi Dejan V.

Međutim, ove godine dočekao ga je daleko veći račun.

- Ove godine početkom jula smo krenuli na letovanje, auto po navici parkirali u garaži koja je bila prilično popunjena i otišli na odmor. Nismo primetili nikakvo obaveštenje o promeni cena parkiranja, ali je vidno istaknutio da je moguće auto parkirati 10 minuta besplatno, što me je iznenadilo, ali sam kasnije shvatio da je to usled renoviranja aerodroma - objašnjava.

Za 11 dana parkiranja - 75.000 dinara

Kako kaže, kada su se vratili, prišao je aparatu za naplatu, ubacio karticu, a na ekranu se pojavio iznos za plaćanje od 75.000 dinara.

Ja sam bio šokiran, pokušao sam da nađem nekoga od zaposlenih, ali nikoga nije bilo, s obzirom na to da je bilo oko četiri sata ujutru. Ja sam, da bih izašao morao da platim, ali sam odmah proverio na sajtu i video da je sada cena 300 dinara po satu, što se poklapa sa iznosom od 75.000 dinara za 11 dana parkinga - kazao je.

Dodaje da je za to vreme je dosta ljudi ulazilo autom u garažu i odlazilo ka aerodromu sa koferima.

- Ja sam par njih opomenuo da povedu računa o ceni parkiranja i primetio sam da su svi bili iznenađeni i niko nije bio upoznat sa novom cenom. Nisam kontaktirao nikoga, jer u svemu postoji i moja odgovornost - zaključuje.

Ovo nije prvi put da se posetioci beogradskog aerodroma koji ostave svoj automobil u garaži aerodroma na neko duže vreme šokiraju kada ugledaju račun, iako su cene jasno navedene na sajtu.

Novi cenovnik i napomena

Naime, novi cenovnik počeo je da važi od 14. aprila ove godine, pa je tako za pojedinačno parking mesto za započeti prvi sat u garaži neophodno izdvojiti 100 dinara, za započeti drugi sat 200, treći sat 300, a za svaki sat posle trećeg sata 300 dinara.

Na sajtu se nalazi i jedan napomena koja je označena crvenim slovima, a u kojoj se navodi sledeće:

- Kako bi se stimulisao kraći boravak vozila u garaži, cene parkiranja su promenjene, osim cene za zadržavanje do 1 sata, a ukinuta je i dnevna karta. Korisnicima koji imaju potrebu za dužim zadržavanjem preporučujemo da koriste Tesla parking (P11) ili parking P7 kod Robno-carinskog skladišta, kako bi se rasteretio kapacitet garaže i novi saobraćajni tok usled radova ispred zgrade terminala. Molimo vas da se upoznate sa novim cenovnikom.-

Za “Tesla parking (P11)” cene su povoljnije, pa se pojedinačno parking mesto u prva tri sata ne plaća. Započeti četvrti, peti i šesti sat košta 100 dinara, a pojedinačno parking mesto za dnevno jednokratno parkiranje iznosi 300 dinara. Pojedinačno parking mesto od dva do deset dana dnevno košta 300, od 11 do 30 dana cena za jednokratno dnevno parkiranje je 200, a za 30 i više dana 100 dinara.

Usluga parkiranja plaća se po započetom satu, pre preuzimanja vozila, gotovinski u dinarima ili putem platne kartice. Parkiranje vozila sa invalidskom nalepnicom je bez naknade za prva tri sata i u garaži i na parkingu na otvorenom, a nakon tog vremena parkiranje se naplaćuje po započetom satu, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading