Fudbal i slatkiši za anđela: Godinu dana od stradanja STEFANA BALIĆA (10) NA PEŠAČKOM PRELAZU

Autor:

Hronika

16.07.2022

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušo naša, doneli smo ti novi fudbal, a grlimo hladni mermer, kuka neutešni deda Slobodan.

Fudbal i slatkiši za anđela: Godinu dana od stradanja STEFANA BALIĆA (10) NA PEŠAČKOM PRELAZU

Foto: Nikola Mutić

Porodica, najbliži prijatelji i komšije dečaka Stefana Balića (10) kojeg je 18. jula uveče na pešačkom prelazu na Karaburmi pregazio automobilom Lazar Galić, dok se dečak sa ocem i mlađim bratom vraćao kući iz poseti deki, danas su obeležili godišnjicu njegove smrti.

Grob dečaka, koji na slici na nadgorobnoj ploči juri za loptom, a koji je, prema rečima najmilijih, sanjao da igra fudbal za najbolje klubove, njegovi bližnji zatrpali su ružama i drugim uglavnom belim cvećem, a roditelji su kod njegove večne kuće ostavili novi fudbal i slatkiše i grickalice koje je on najviše voleo. 

- Dete nam je iščupano iz naručja, duša naša i srce. Umesto da gledamo njegove utakmice i kako sa bratićem i drugarima igra fudbal, mi dolazimo na groblje da grlimo hladni mermer. Doneli smo ti novi fudbal - plačnim glasom je rekao Slobodan Balić, deda stradalog Stefana, a koji je penziju dočekao radeći u Hitnoj pomoć kao vozač.

Stefan je u udesu zadobio frakturu lobanje i četiri dana kasnije podlegao je povredama.

Nesavesnom, bahatu vozaču Lazaru Galiću u toku je suđenje pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Lazar Galić (38), optužen je da je 17. jula prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u ulici Marijane Gregoran u beogradskom naselju Karaburma, a koja je za ishod imala smrt dečaka Stefana Balića (9), i nanošenje teških ozleda njegovom mlađem bratu Luki i lakših ocu Mihailu, inače lekaru Hitne pomoći.

Inače, Galić je nakon nesreće napustio lice mesta, ostavivši dečake sa ocem na ulici u lokvi krvi. Policija ga je pronašla u kući u kojoj stanuje sa porodicom iako optuženi u vreme udesa nije imao prijavljeno stalno mesto boravka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading