OTROVAN PUTINOV OKORELI NEPRIJATELJ?! U martu je doneo šokantnu odluku, sada je hitno hospitalizovan - BRITANSKI MEDIJI UPIRU PRSTOM U KREMLJ!

Autor:

Svet

01.08.2022

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anatolij Čubajs, nekadašnji zvaničnik Kremlja koji je napustio Rusiju kada je počela invazija na Ukrajinu, hitno je hospitalizovan zbog sumnje da je otrovan.

OTROVAN PUTINOV OKORELI NEPRIJATELJ?! U martu je doneo šokantnu odluku, sada je hitno hospitalizovan - BRITANSKI MEDIJI UPIRU PRSTOM U KREMLJ!

Foto: Tanjug/AP

Anatolij Čubajs (67), ruski zvaničnik koji je u martu podneo ostavku na mesto specijalnog izaslanika ruskog predsednika Vladimira Putina pri međunarodnim organizacijama u znak protesta zbog napada na Ukrajinu, hitno je prebačen u bolnicu zbog trovanja, piše britanski tabloid San.

Kako se ističe, iznenadnu bolest Čubajsa otkrila je i javnosti obelodanila novinarka i bivša kandidatkinja za predsednika Rusije Ksenija Sobčak.

Prema navodima britanskog tabloida, ovom ruskom zvaničniku prvobitno je dijastifikovan Gijen-Bareov sindrom, retka i po život opasna bolest koja pogađa nerve, međutim, kako se ističe, postoji sumnja da iza svega stoji i zvanični Kremlj, pošto je čak pet oligarha bliskih Putinu otrovano. 

- Od početka godine, četiri šefa gasne industrije povezana sa Putinom i jedan vrhunski medicinski rukovodilac umrli su u misterioznim okolnostima. Neki sumnjaju da je smrt svih ovih zvaničnika povezana sa Putinom - navodi se.

Kako piše San, Čubajs se poslednjih meseci često žalio na utrnulost u rukama i nogama, zbog čega je prebačen na intezivnu negu. 

- Posebnu sumnju izaziva nekoliko specijalaca u zaštitnim odelima koji su viđeni kako ulaze u Čubajsovu sobu nakon što mu je pozlilo u nepoznatoj zemlji u Evropi - dodaje se u članku. 

Foto: YouTube/Printscreen

Anatolij Čubajs

Šablon se ponavlja 

Pored Čubajsa, koji se žalio na trnjenje ruka i nogu, Avdotja Smirnov (56), filmski reditelj, takođe je imao iste simptome pre nego što je hospitalizovan. 

Njegova supruga tvrdi da je stanje Smirnova nestabilno. 

- Stanje mu se pogoršalo, odjednom su mu trnule noge i ruke - rekla je ona. 

 

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Samo dan nakon što je Putin započeo invaziju na Ukrajinu 25. februara, telo Aleksandra Tjulakova, visokog finansijskog i bezbednosnog zvaničnika Gasproma na nivou zamenika generalnog direktora, pronašao je njegov ljubavnik.

Vrat 61-godišnjaka bio je u omči u njegovoj kući od 500.000 funti.

Samo tri nedelje pre - u istoj elitnoj zatvorenoj stambenoj zgradi u Lenjingradskoj oblasti - Leonid Šulman, šef transporta u Gazprom Investu, pronađen je mrtav.

Šezdesetogodišnjak je otkriven sa višestrukim ubodnim ranama u lokvi krvi na podu kupatila.

U međuvremenu, bogati Vladislav Avajev, 51, bivši potpredsednik Gasprom banke i bivši zvaničnik Kremlja, pronađen je ubijen u svom elitnom moskovskom penthausu. Nekoliko dana kasnije, Sergej Protosenja (55) pronađen je obešen u Španiji.

Protosenia je bio bivši zamenik predsednika Novoteka, kompanije blisko povezane sa Kremljom.

Ko je Anatolij Čubajs?

Čubajs je bivši zamenik premijera Rusije i vodio je privatizaciju ruske privrede posle pada komunizma u vladi Borisa Jeljcina. Ostao je ključna figura pod Putinom, a od 1998. do izgnanstva ove godine bio je na čelu ruskog državnog elektroenergetskog monopola RAO UES i njegove nanotehnološke korporacije RUSNANO.

Foto: YouTube/Printscreen

Anatolij Čubajs

Početkom juna fotografisan je u kiparskom supermarketu, a ranije je bilo izveštaja da je bio u Izraelu i Turskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading