SNIMCI DRAME U ŠTRPCU: ROSU snage pod punom opremom se razmilele po ovom gradu!

Autor:

Vesti

07.07.2022

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilikom racije jedinica iz Prištine u Štrpcu oduzeto je više desetina dosijea koji su se nalazili u kancelarijama nekadašnjih paralelnih organa Srbije u ovoj opštini.

SNIMCI DRAME U ŠTRPCU: ROSU snage  pod punom opremom se razmilele po ovom gradu!

Foto: Printskrin: Youtube/EU Top News

Dramatični snimci upada jedinica iz Prištine - ROSU u selo Štrpci obišli su region. Na njima se vidi kako ROSU pod punom opremom opseda grad, a kao izgovor za to poslužile su im sigurnosne kamere koje nisu u funkciji već deset godina.

Ovo nije prvi put da ROSU snage pod različitim izgovorima maltertiraju sprski narod, a iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Srbiji se pitaju sa kakvim opravdanjem su ove snage upale u osnovnu školu u Štrpcu.

Na snimku koji se može videti ispod prikazana je zaplena više desetina dosijea koji su se nalazili u kancelarijama nekadašnjih organa Srbije u ovoj opštini, kao i to da veliki broj pripadnika ROSU obezbeđuje ovu lokaciju.

Policija od ranog jutra po nalogu suda i tužilaštva u Uroševcu sprovodi raciju na četiri mesta, odakle se skidaju sigurnosne kamere, što je za portal Kaldžo potvrdio tužilac tužilaštva u Uroševcu Rasim Maljoku.

Naveo je da akcija nije direktno povezana sa istragom bespravne gradnje na Brezovici, ali da se odnosi na neke od uhapšenih u tom slučaju, prenosi Kosovo onlajn.

Maljoku tvrdi da je jedan od uhapšenih, bivši gradonačelnik opštine Bratislav Nikolić, "koordinator nelegalnih struktura", a da su te strukture "upravljale sigurnosnim kamerama koje su pratile kretanje građana i institucije Kosova i te informacije prosleđene bezbednosnim strukturama u Srbiji“.

Prema saopštenju kancelarije za KiM, ROSU snage su upale u osnovnu školu ''Šarski odred'' na Brezovici, u objekat pošte u selu Drajkovce, kao i u zgradu Privremenog organa, zgradu TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu, a sa bandera su skidali nadzorne kamere koje ne rade više godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading