IRENA VUJOVIĆ: izgradnja 14,7 kilometara kanalizacione i 0,8 kilometara vodovodne mreže u GORNJEM MILANOVCU

Autor: Republika

Vesti

23.06.2022

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ministarka zaštite životne sredine potpisala je ugovor kojim počinje realizacija velikog infrastrukturnog projekta u opštini Gornji Milanovac, investicije vredne tri miliona evra.

IRENA VUJOVIĆ: izgradnja 14,7 kilometara kanalizacione i 0,8 kilometara vodovodne mreže u GORNJEM MILANOVCU

Foto: Ministarstvo ZŽŠ

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Gornji Milanovac potpisan je danas u Beogradu u prisustvu ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović, čime zvanično počinje i realizacija velikog infrastrukturnog projekta koji podrazumeva izgradnju kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadih voda širom Srbije.
 
Ugovor sa izvođačima radova potpisala je zamenica direktora vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Sandra Nedeljković, a pored ministarke Vujović potpisivanju je prisustvovao i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Ministarstvo ZŽŠ

Potpisivanje ugovora

Vujović je istakla da je izgradnja zelene infrastrukture među glavnim prioritetima ministarstva koje vodi, kao i da se na rešavanju pitanja tretmana otpadnih voda intenzivno radi.

- Potpisivanjem ovog ugovora krećemo u izgradnju kanalizacione mreže na devet lokacija. Gradiće se 14,7 kilometara kanalizacione i 0,8 kilometara vodovodne mreže, što je ujedno i preduslov za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u ovoj opštini - navela je ministarka Vujović i dodala:

- Reč je o važnoj investiciji, vrednoj više od tri miliona evra, koja će značajno popraviti stanje životne sredine i unaprediti kvalitet života građana Gornjeg Milanovca.

Prema njenim rečima, kroz projekte Ministarstva zaštite životne sredine, u izgradnju kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda širom Srbije biće uloženo 200 miliona evra, a sredstva su obezbeđena iz kreditne linije Banke za razvoj Saveta Evrope. 

 - Gornji Milanovac je prva opština u kojoj započinjemo radove na terenu, a na jesen je u planu raspisivanje tendera i za izgradnju prvih postrojenja za preradu otpadnih voda u osam gradova i opština. Ulaganjem u ove kapitalne projekte podižemo standarde zaštite životne sredine, štitimo naše reke i prirodu i osiguravamo čistiju budućnost za naredne generacije - poručila je Vujović.
 
 

Komentari (0)

Loading