Vučić otputovao u Brisel: JAVLJAM SE UŽIVO SA SAMITA

Autor: Republika

Vesti

22.06.2022

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Srbije otputovao je u Brisel na samit EU - Zapadni Balkan, a o tome je izvestio i svoje pratioce na Instagramu, najavivši da će im se ubrzo javiti kad stigne u Belgiju.

Vučić otputovao u Brisel: JAVLJAM SE UŽIVO SA SAMITA

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Lideri "Otvorenog Balkana" Aleksandar Vučić, Edi Rama i Dimitar Kovačevski prisustvovaće samitu EU – Zapadni Balkan 23. juna u Briselu.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, javio se iz aviona na putu ka Briselu, obavestivši svoje pratioce objavom na Instagram profilu.

- Na putu! Javljam vam se večeras uživo iz Brisela na Instagram profilu. Naravno, ako to bude moguće, pošto o tehničkim mogućnostima nemam pojma! - napisao je Vučić ispod fotografije.

U saopštenju iz Predsedništva Srbije navedeno je da su nakon konsultacija sa saradnicima i članovima vlada, lideri tri zemlje doneli odluku o zajedničkom odlasku na samit, pri čemu su usaglašeni i principi koji će predstavljati glavnu okosnicu razgovora sa brojnim zvaničnicima Evropske unije:

- Odluka o učešću i zajedničkom pristupu na samitu u Briselu predstavlja još jedan korak u borbi za napredak naših zemalja, ali i jasan signal da i pored brojnih prepreka, nastavljamo da dajemo konstruktivan doprinos na putu ka evrointegracijama.

Lideri "Otvorenog Balkana" regionalne inicijative o slobodnom protoku ljudi, kapitala, roba i usluga razmatrali su učešće na samitu EU-Zapadni Balkan usled nezadovljstva napredkom njihovih zemalja u procesu evriopskih integracija.

 - Naše učešće još jednom će pokazati i potvrditi posvećenost evropskom putu Srbije, Albanije i Severne Makedonije - saopštio je kabinet predsednika Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Zečica

22.06.2022 19:33

Ucesce na samitu Zapadni Balkan je od izuzetnog znacaja za nasu zemlju

Zečica

22.06.2022 19:34

Vucic nastavlja da se bori za bolju buducnost Srbije I citavog regiona.

Zečica

22.06.2022 19:34

Članstvo u EU jeste naš strateški cilj,ali nikada nećemo promeniti naše stavove! To treba da svima bude jasno

Zečica

22.06.2022 19:35

Tempo kojim se Srbija pridružuje EU nije zadovoljavajući.