ZLA SUDBINA NAM JE OSTAVILA DECU BEZ OCA I MAJKE! Potresni detalji tragedije na Kokinom brodu: Devojčica zvala strica u Rusiju da mu kaže za smrt majke!

Autor:

Vesti

22.06.2022

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beživotno telo samohrane majke dve devojčice Bojane Sekulić (38) iz Nove Varoši, rodom iz sela Seništa, koja se utopila u Zlatarskom jezeru u nedelju po podne, juče ujutru ronioci Žandarmerije su pronašli i izvukli.

ZLA SUDBINA NAM JE OSTAVILA DECU BEZ OCA I MAJKE! Potresni detalji tragedije na Kokinom brodu: Devojčica zvala strica u Rusiju da mu kaže za smrt majke!

Foto: Tanjug/Privatna arhiva

Bojana Sekulić se utopila u Zlatarskom jezeru

Nova Varoš oplakuje Bojanu jer kažu da je zauvek nestala dobra žena koja je maksimalno bila posvećena ćerkama Tanji (14) i Vanji (12), s kojima se doselila iz Ljubovije u njihov grad pre pet godina pošto joj je 2017. preminuo muž.

Devojčice su ostale siročad, ali porodica njihovog oca, koju su redovno posećivale i pošto je on umro, spremna je da preuzme brigu o njima. Baka Milojka je odmah otputovala kod unuka, a deda Mitar je ostao kod kuće da prima saučešće. 

- Zla sudbina nam je ostavila decu i bez oca i bez majke. Bojana je bila dobra majka i žena i, pošto je umro naš sin, ostala je sama s decom da ih odgaja i brine o njima, a evo sada se kukavica udavila. Htela je da se odmori, a zauvek je nestala pred očima ćerkica. Mlađa se u vodi borila da spase majku, a starija je s obale kukajući pratila prizor koji će joj zauvek biti u glavi i tražila pomoć. Mi, njihova baka i ja, uzećemo decu kod nas ako centar za socijalni rad tako odluči. Majka nam ih je uvek dovodila i raspust su provodile s nama i navikle su na nas od malih nogu - ispričao je Mitar Sekulić iz Crnče kod Ljubovije, očajni deda po ocu Bojaninih devojčica.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Nastradala u Zlatarskom jezeru: Bojana Sekulić

Po izvlačenju Bojaninog tela s jezerskog dna nju je zvanično identifikovao gazda restorana u Kokinom brodu u kojem je nesrećna žena radila kao kuvar, a njene kolege tvrde da je otišla najbolja među njima.

- Veliki radnik i borac je bila Bojana i uvek pozitivna osoba, koja se posle smrti muža, koji je usled bolesti preminuo sa svega 32 godine, doselila u Novu Varoš da bi bila blizu majke i tetke da bi se međusobno pomagale. Radila je sezonski kao kuvar kod nas poslednje četiri godine i nije se libila bilo šta da pomogne. Ove proklete nedelje je imala slobodno po podne i htela je s decom da ga provede. Otišle su na splav da se osunčaju i kad je poželela da se rashladi, sišla je s obale u jezero, s mlađom ćerkom, a pošto ni ćerke ni majka nisu znale da plivaju, nije joj bilo spasa jer je odmah zagazila u dubinu koju nije očekivala. Jedva se spasla njena ćerka, nekako isplivajući. Nikoga nije bilo u blizini da priskoči i pomogne. Do našeg restorana je dotrčao neki momak, ali kad smo stigli, devojčice su kukale pored jezera jer su videle kako im se majka udavila i uzalud dozivale pomoć - ispričao je Bojanin kolega za Republiku.

U Bojaninom rodnom selu kažu da bi o devojčicama, pored očeve familije, mogao nadalje da brine i njihov rođeni ujak, zaposlen u vojsci.

Kroz suze zvala strica u Rusiji

Deda sirotih devojčica kaže da je starija Bojanina ćerka odmah s lica mesta istraumirana zvala strica u Rusiji da mu kaže za smrt majke.

Foto: Privatna arhiva

Tanja i Vanja Sekulić sa bakom po ocu

 

- Jadno dete je odmah zvalo strica, u kome vidi oslonac umesto oca i kukala je na sav glas. Očekujem da Dejan dođe da sahranimo Bojanu, gde se bude odlučilo, u njenom rodnom kraju ili u Ljuboviji, pored našeg sina, njenog muža, s kojim je izrodila decu. Moj mlađi sin Dejan ima jednogodišnjeg sinčića, ali sam siguran da bi nam i on pomogao da se staramo o Vanji i Tanji i da ih izvedemo na pravi put - ispričao je svekar utopljenice. 

Dočekala samo malu maturu starije ćerke

Komšinica stradale Bojane ispričala nam je da je pre nekoliko dana Bojana uzbuđeno spremala ćerkicu za maturu.

- Čim je prošla matura, dete je ostalo bez majke, a sve tri su se radovale toj proslavi i planirale budućnost. Deca su strahovito bila vezana za majku jer im je bila izuzetno posvećena - kazala nam je komšinica. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading