Čas biologije za pamćenje! Direktor škole u Mirijevu hvatao zmiju, učenici navijali!

Autor:

Vesti

04.06.2022

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U dvorištu OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu prvo su zaposleni uspeli da bezbedno uhvate jednog smuka i stave u džak dok su čekali Zoo-higijenu. A onda su primetili da je drugi na drvetu

Čas biologije za pamćenje! Direktor škole u Mirijevu hvatao zmiju, učenici navijali!

Foto: pixabay.com

U beogradskom naselju Mirijevo u petak se desila neobična scena!

U dvorište Osnovne škole "Pavle Savić" zalutala su dva smuka, a u akciji hvatanja zmija učestvovao je i direktor škole Milan Krstić, dok su uzbuđeni đaci znatiželjno gledali i navijali!

Ova vest se brzo proširila na Fejsbuku. Pozvali smo direktora, koji nam je ispričao da je, kada su ga obavestili da je u dvorištu škole smuk, odmah kontaktirao sa Zoo-higijenom da dođu i odnesu gmizavca.

Ipak, čekajući ih, Krstić je odlučio da sa saradnicima uzme stvar u svoje ruke.

- Služba koju smo pozvali je kasnila i, dok su došli, mi smo jednog smuka uhvatili. Koristili smo se štapom, onako po pravilu ga uhvatili blizu glave i ubacili u džak. U ovome su mi pomogli članovi obezbeđenja, pomoćnica direktora, nastavnica biologije, a deca su nas bodrila - ispričao je za Kurir.

Kada su iz službe stigli, predali smo im džak sa zmijom kako bi je oni pustili u prirodu. Direktor kaže da mu je tada nastavnica biologije rekla da je verovatno u blizini još jedan smuk, jer se sada često kreću u parovima pošto je sezona parenja.

I zaista, neko je primetio da se drugi smuk pojavio na grani obližnjeg drveta. Puzao je ka vrhu. Radnicima službe se usijao telefon od poziva, kaže Krstić za Kurir, i nisu mogli da sačekaju da smuk siđe, pa su otišli na druge hitne intervencije.

- Kako se služba odaljila, taj drugi smuk krenuo je da se spušta niz drvo. Sačekali smo da se siđe na nižu granu, i opet po istom principu sa štapom, na bezbedan način, uhvatili smo ga i ubacili u džak. Samo smo javili nadležnoj službi da mogu da se odmah vrate i da ga odnesu. Dok je naša akcija hvatanja zmije trajala, dečica su znatiželjno gledala šta mi radimo. Iako smo im govorili da idu da se igraju, nisu želeli. Naša akcija bila im je uzbudljivija - rekao je direktor heroj i dodao da su, sve vreme dok su ih deca bodrila u akciji hvatanja životinja, objašnjavali im da ta vrsta zmija nije opasna, da nemaju razloga za strah i da se zmije ne smeju ubijati.-

Đaci su imali čas iz biologije za pamćenje. Hvatanje zmija u dvorištu škole bila je glavna priča i na Fejsbuk grupi posvećenoj ovom beogradskom naselju. Ljudi su komentarisali da su smukovi bezopasni, da su veoma korisni jer uništavaju pacove, komentarisali su i poduhvat direktora i zaposlenih u školi, kao i to da u Beogradu nema otrovnica, da šarke i poskoci žive u unutrašnjosti Srbije, a da se u prestonici mogu naći smuk i belouška, koji nisu otrovni, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading