KAD SE OTVARA SEZONA NA ADI? Za kupanje na Beogradskom moru neophodno je da se ispuni jedan uslov

Autor:

Vesti

14.04.2022

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Mnogi građani taj uslov ne poštuju.

KAD SE OTVARA SEZONA NA ADI? Za kupanje na Beogradskom moru neophodno je da se ispuni jedan uslov

Foto: ST/D. KADIĆ

Dok se Štrand za kupače otvara već 1. maja, za plivanje u Savskom jezeru moraćemo da pričekamo sredinu juna. Uslov je da se voda dovoljno zagreje da bude bezbedna za kupanje.

- Ovogodišnje otvaranje kupališne sezone na Adi Ciganliji očekujemo oko 16. juna, ako nam vremenski uslovi to dozvole. Najvažniji uslov koji mora biti ispunjen je temperatura vode u Savskom jezeru koja prema međunarodnom standardu mora da dostigne minimalna 22 stepena - objašnjavaju u JP "Ada ciganlija".

Foto: ST/D. KADIĆ

Ada Ciganlija

Međutim, to ne znači da se pojedinci neće kupati i ranije, ali moraju biti svesni da to predstavlja veliki rizik i da nije dozvoljeno, piše Telegraf.rs.

- Dolaskom lepog vremena suočavamo se sa sve većim brojem nesavesnih kupača koji ulaze u vodu i van sezone. Bezbednost svih korisnika i posetilaca Ade Ciganlije nam je na prvom mestu. Imajući to u vidu da se sezona bliži i da je sve veća posećenost Beogradskom moru, povećavamo broj angažovanih pripadnika službe obezbeđenja koji preventivno deluju i edukuju nesavesne kupače o potencijalnim opasnostima - navode iz uprave Ade.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading