IZA KULISA SUĐENJA BJELOGRLIĆU! Glumac se hvatao za glavu, dobacivao... KADA JE SUDIJA HTELA DA ZAKAŽE NOVO ROČIŠTE, NASTAO JE ŠOK!

Autor:

Vesti

24.03.2022

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić na optuženičkoj klupi Prvog osnovnog suda u Beogradu danas se povremeno hvatao za glavu, žmureo, pijuckao negaziranu vodu koju je uneo u sudnicu i dobacivao braniocima da bi dopunio njihove iskaze na prvom ročištu postupka koji se vodi protiv njega zbog za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Antonijeviću.

IZA KULISA SUĐENJA BJELOGRLIĆU! Glumac se hvatao za glavu, dobacivao... KADA JE SUDIJA HTELA DA ZAKAŽE NOVO ROČIŠTE, NASTAO JE ŠOK!

Foto: Republika.rs, Tanjug/T. Valič, ST/V. Lukić

- Bogami sam bio u pravom zatvoru u Nišu - rekao je Bjela sa odmehom na licu dok je njegov branilac Goran Draganić predočavao sudu da je njegovog branjenika policija u Nišu odvela u pritvor iskjučivo pod pritiskom medija.

Draganić je rekao da  u potpunosti osporava optužni akt VJT koji sada zastupa Prvo javno tužilaštvo u Beogradu, u čemu mu se pridruźio i njegov kolega Jugoslav Tintor sa kojim zastupa Bjelogrlića.

Priznaje da je prebio kolegu, ali...

Branioci Dragana Bjelogrlića rekli su da oni ne spore da je on povredio kolegu i da mu je naneo lakše telesne povrede.

Međutim, kažu da je i Antonijević nasrtao na njega. 

- Bio je to sukob dva lica na zatvorenom skupu. Ukupan broj udaraca je bio pet, šest i sve je trajalo četiri, pet sekundi - kazao he Tintor.

- Nije bilo nasilničko ponašanje i to ćemo dokazati jer se incident desio na dogadjaju zatvorenog tipa, samo pred ekipom filma, te nije bilo veće povrede javnog reda i mira, niti značajne ugroźenosti poloźaja gradjana - izričit je bio Draganić.

Advokati Tintor i Draganić su istakli da je za pravedno sudjenje neophodno dobavljanje snimka sa jedne od kamera u hotelu u kojem je došlo do incidenta za koji je Bjeloglić optuźen, kao i izostavljenog dela na jednom od snimaka za koji tvrde da je namerno sklonjen jer ne ide u korist optuźbi.

Republika

Foto: Republika

 

 

- Fali 50 sekundi na jednom od snimaka, a verujemo da je taj deo relevantan jer je snimao optuženog i oštećenog dok su bili blizu jedan drugom ispred hotela - kazao je Tintor. 

Bezuspešan pokušaj pravdanja

Tintor je pokušao da opravda Bjelogrlića rekavši da je zakon ranije nasilničko ponašanje pripisivao osobama sklonom takvom ponašanju i počeo je da karikira u svom stilu.

- Ako viknem ili ako udarim dva tri puta kolegu Ćetkovića ... , a branilac Antonijevića ga je prekinuo rečima...

- Nemojte molim vas - rekla je sudija.

Advokat Draganić tvrdi da je Bjelogrlić ošamario Gagu, a ne da ga je udario pesnicom kako piše u optužnom predlogu.

- Na tom snimku sa kamere iznad recepcije, a kog nema, jer ga je neko sklonio sa namerom, videlo bi se da li je optuženi udario šamaram oštećenog pdnosno otvorenom šakom, kao što je bilo ili je to uradio zatvorenom šakom - rekao je Draganić.

Tužilaštvo je ostalo pri svemu iz optuźnog akta, a zastupnik oštećenog se pridruźio u svemu javnoj optužbi.

"Ide na odmor, pa na tezgu, nema vremena za suđenje"

Bjelogrliću je zasmetalo što nije izneo odbranu danas jer se osećao vrlo spremno.

- Šta? Ja danas ne dajem izjavu, a toliko sam se spremao - rekao je razočarani glumac, ali opet sa osmehom. 

Kad je sudija predložila da se pretres nastavi sredinom maja, Bjelogrlić je povikao:

- Ja ne mogu. Snimam u Sloveniji, pa u povratku igram predstavu u Zagrebu. Pre toga idem na odmor - rekao je Bjelogrlić.

Sudija je uzevšibu obzir plan okrivljenog odredila da se pretres nastavi tek 7. juna.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading