PRITISKALI IH DO SMRTI! Međunarodna zajednica mučila srpske svedoke, ISTINSKI ZLIKOVCI SE IZVUKLI!

Autor:

Vesti

12.02.2022

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna zajednica je vršila veliki pritisak na Srbe da svedoče u korist onih koji su ih brutalno ubijali tokom ratnih sukoba devedesetih godina.

PRITISKALI IH DO SMRTI! Međunarodna zajednica mučila srpske svedoke, ISTINSKI ZLIKOVCI SE IZVUKLI!

Foto: Printscreen

Svedoci su najpre podmićivani, nuđene su im prilične sume novca i mnogi od njih su na to pristajali, a ako ovo ne bi upalilo, onda je prećeno njima i članovima njihove porodice.

Većina njih nalazila se pod strašnim pritiskom i jezivim izborom: ako budu rekli istinu, glava im je u torbi, a ako prećute ili svedoče u korist zločinaca, izneveriće mrtve sunarodnike i časne pretke.

Bio je to "izbor" zbog kojeg su mnogi od njih umirali od stresa ili ostajali bez mirnog sna do kraja života.

Zahvaljujući svedočenjima zastrašenih i podmićenih Srba, ruku pravde, između ostalih, izbegli su osvedočeni krvnici i psihopate Naser Orić, Ramuš Haradinaj, Hašim Tači, pa i Ante Gotovina. Po istoj matrici su na višegodišnju robiju osuđeni srpski političari, oficiri i vojnici, čime je međunarodna zajednica ostvarila plan koji je, očigledno, imala od osnivanja Tribunala u Hagu - da za sukobe u bivšoj Jugoslaviji najveća, maltene i jedina, odgovornost padne samo na srpsku stranu. Bez podmićenih i zastrašenih srpskih svedoka to ne bi bilo moguće, o čemu svedoče i sagovornici našeg lista.

Srbi osuđeni na milenijum

Kada se saberu osude Srba u Hagu, više je od 1.000 godina zatvora, što je tri puta više nego za sve ostale. Tokom 24 godine rada, više od polovine proglašenih krivim u sudnici Tribunala bili su Srbi, dok su ostali akteri ratnih sukoba Hrvati, Albanci i Bošnjaci zajedno dobili trostruko manju kaznu.

Srpskim optuženicima u Haškom tribunalu glave je došlo pedesetak lažnih svedoka, koji su gnusnim optužbama srpske optuženike slali na dugogodišnje robije.

Borivoje Borović, advokat u haškim procesima, navodi za Srpski telegraf da su mnogi bili pod tolikim pritiskom da svedoče protiv Srba u Hagu da ih je na kraju i srce izdalo jer nisu mogli da iznesu to što se zahtevalo od njih. 

Milovanović: O zločinu u Kravici se u Bosni ćuti

Republika

Foto: printscreen/TV Happy

 

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović, gostujući u jutarnjem programu, rekao je da je Srpski telegraf objavio svedočenje Fadile Mujić u kom ona kaže da je 49 Srba ubijeno u tom prvom naletu.
- Nama je bio zanimljivo to što smo uspeli ponovo da pokrenemo priču od koje su se ovi sve vreme krili, koji su gledali na svaki način da se o tome ne priča. Ta tema uopšte nije dozvoljena u Bosni, jednostavno se krije. Tužilaštvo je nakon pisanja Srpskog telegrafa reagovalo da se prikupljaju dokazi na osnovu tog svedočenja. Kada smo mi pokrenuli celu priču, pojavila se i ta druga strana u ovim tajkunskim tabloidima. Njihova novinarka koja je napisala taj tekst rekla je da smo mi od borbe za hranu napravili senzaciju. Jer su oni, navodno, tamo išli i borili se za hranu - rekao je Milovanović i dodao da takvi njihovi tekstovi najbolje pokazuju koliko je drugoj strani bitna ova tema.
General i nekadašnji oficir Vinko Pandurević kazao je da je Srpski telegraf ovim pisanjem uradio pravu stvar.
- Mi ovakve priče slušamo jer nećemo da radimo svoj posao. Srpski telegraf je uradio pravu stvar. Zašto naše tužilaštvo ćuti i ne radi ništa? U mojoj knjizi "Život se brani istinom" govori se nešto više o tome. Početkom 1994. godine 140 srpskih sela i zeselaka je spaljeno na tom prostoru. Postoji pregledna radna karta u komandi korpusa i predata je Haškom tribunalu. Imam jedan izveštaj njihovih organa bezbednosti koji kažu: "Izvesni Miljko Marković je zarobljen, preklan, stavljen na vatru i goreo s nogu." Na to niko ne reaguje. Mi se sad čudimo i pitamo zašto je sve ovako kako jeste. Ovo što gospođa Fadila priča je samo jedna kapsula da mi počnemo na tu temu da razmišljamo. Istražuju se ratni zločini koje su počinili Srbi, a nad Srbima nijedan - kaže Pandurević. 

- Uglavnom se radilo o policajcima i vojnim licima i mnogi su bili ucenjeni time da bi i oni mogli da budu optuženi. Govoreći o predmetu u kom sam bio zastupnik, karakterističan primer je bio general policije koji je bio svedok tužilaštva, a suštinski je bio glavni na vukovarskom ratištu zadužen za paravojne formacije. Taj čovek je trebalo da svedoči protiv mog klijenta iako mu je bio nadređen, ali očigledno nije mogao taj pritisak da izdrži i pre zvaničnog svedočenja doživeo je srčani udar. Nije jedini koji nije mogao da podnese tu ulogu svedoka tužilaštva - navodi advokat.

NEMORALNI SVEDOCI

Kako Borović ističe, svedoci su bili motivisani potkupljivanjem ili ucenom.

- Bila je velika šarada nemoralnih svedoka, čija bi imena trebalo objaviti jer nisu bili nepristrasni svedoci, radili su nečasne stvari ili iz koruptivnih ili nemoralnih razloga ili iz straha.

Goran Petronijević, advokat haških optuženika, objasnio je model na osnovu koga je Hag manipulisao svedocima, ocenjujući da se tužilaštvo prema svakom svedoku ponašalo kao da je on taj koji je osumnjičen.

- Prema svakom svedoku ponašali su se kao da je osumnjičen i tako ih zastrašivali i formatirali njihove izjave na način koji odgovara tužilaštvu - navodi Petronijević za Srpski telegraf.

VEĆI PRITISAK

U slučajevima gde su glavni svedoci koji su doprineli tome da Srbi budu osuđeni bili upravo Srbi, mehanizmi koji su korišćeni bili su još agresivniji.

- Kad su svedočili protiv sunarodnika, metode su bile još invazivnije kad govorimo o srpskim svedocima jer je na njih morao da se izvrši još veći pritisak - objašnjava Petronijević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Andreja

12.02.2022 11:47

Strašno!

Odgovori 11 0