UREDBA STUPA NA SNAGU ZA OSAM DANA! Oglasio se Abazović: Odluka prethodne Vlade biće poništena!

Autor:

Svet

12.02.2022

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Službenom listu Crne Gore objavljena je izmenjena odluka o crnogorskom državljanstvu koja treba da stupi na snagu za osam dana

UREDBA STUPA NA SNAGU ZA OSAM DANA! Oglasio se Abazović: Odluka prethodne Vlade biće poništena!

Foto: youtube.com/printskrin

Reč je o izmenjenoj odluci koju je donela odlazeća Vlada prošle nedelje o sticanju crnogorskog državljanstva. Odluka stupa na snagu osam dana od objave u Službenom listu, a predviđa da se pod stavkom "10 godina boravka" smatra pet godina privremenog, plus pet godina stalnog boravka u Crnoj Gori, dok je raniji zakonski uslov za prijem u crnogorsko državljanstvo bio 10 godina stalnog boravka u državi.

MUP je na tom dokumentu radio više od godinu, ali je povučen nakon protesta opozicije.

- Na osnovu člana 17 Zakona o crnogorskom državljanstvu („Službeni list CG”, br. 13/08, 40/10, 28/11, 46/11, 20/14, 54/16 i 73/19) Vlada Crne Gore je 4. februara 2022. godine, bez održavanja

sednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, donela Odluku o izmeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom. Član 1: U Odluci o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom („Službeni list CG”, br. 47/08, 80/08, 30/10 i 56/12) u članu 2 stav 1 alineja 2 menja se i glasi: „- odobren stalni boravak i/ili odobren privremeni boravak u skladu sa zakonom kojim se uređuje boravak stranaca u Crnoj Gori - navodi se u Službenom listu, prenosi cdm.me.
Republika

Foto: E-stock

Dritan Abazović

Potpredsednik odlazeće Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je juče da će ta odluka biti poništena.

- Poništiće se takva odluka, ona ne može da dobije pravnu snagu jer nije dobila saglasnost MUP-a. Apelujem na kolege da u ovom tehničkom mandatu ne donose odluke koje mogu biti vrlo štetne. Protiv toga sam - kazao je Abazović.

Vlada je spornu odluku o izmenama za sticanje crnogorskog državljanstva donela na telefonskoj sednici dok je trajala rasprava u parlamentu o izglasavnju nepoverenja Vladi, 4. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Vlada

12.02.2022 11:18

Još nije izabran a on bi da poništava. A ne da stvara.

Jana

12.02.2022 15:14

Gospodo jadni ste, banana država smešni ste ko cirkus.