POSKUPLJUJE TAKSI! Cene više za 22 odsto!?

Autor:

Vesti

09.02.2022

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KOnačna odluka o poskupljenju taksi usluga do petka.

POSKUPLJUJE TAKSI! Cene više za 22 odsto!?

Foto: Tanjug/B. STEKIĆ

Taksi u Beogradu

Odluka o eventualnom poskupljenju taksi usluga biće konačno doneta do petka. U Sekretarijatu za javni prevoz juče je održan sastanak sa predstavnicima Udruženja taksista Srbije, Sindikata "Nezavisnost" i Ugovorne privredne taksi komore, povodom njihovog zahteva za poskupljenje.

- Razgovor je bio konstruktivan, a na njemu je bilo prisutno desetak naših predstavnika - istakao je za "Novosti" predsednik taksi udruženja Aleksandar Bjelić. - Naši zahtevi su poznati, potvrdili smo ih ljudima iz Sekretarijata. Smatramo da ne postoni nijedan razlog zbog kog bi naša inicijativa bila odbijena.

Kako su "Novosti" ranije pisale, taksisti traže povećanje cena usluge od 22 odsto, tako što će start umesto 170 biti 250 dinara, a prva i druga tarifa šest dinara skuplja po kilometru.

Nezavisni taksi prevoznici nadležnima su poslali svoje zahteve, zbog kojih su zakazali proteste od 21. do 25. februara. Takođe, Udruženje građana CarGo u proteste prestoničkim ulicama krenuće danas, zbog, kako navode, ugrožavanja poslovanja od strane ostalih prevoznika.

Na sastanku je bilo reči i o uvođenju novih žutih traka u gradu, postavljanju još 50 kamera, kao i o donošenju programa potreba za taksi prevozom u prestonici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading