BEOGRAD POSTAO ZNAČAJNA EVROPSKA TURISTIČKA DESTINACIJA: 100.000 stranaca u prestonici potrošilo oko sto miliona evra

Autor:

Vesti

04.01.2022

06:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za turizam Srbije 2022. godina počela je berićetno. Prema procenama, u Beogradu je skoro 100.000 stranaca koji su potrošili oko sto miliona evra. Najveći broj turista je iz regiona, ali i iz Turske, Bugarske, Rusije i arapskih zemalja.

BEOGRAD POSTAO ZNAČAJNA EVROPSKA TURISTIČKA DESTINACIJA: 100.000 stranaca u prestonici potrošilo oko sto miliona evra

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

Dok su neki strani gosti danas otišli iz grada, ima i onih koji su odlučili da produže boravak u našoj prestonici.

- Postali smo značajna evropska turistička destinacija kada govorimo o kratkim gradskim odmorima, o boravku od tri, četiri dana i ne čudi što za novogodišnje i božićne praznike bude veliki broj ljudi u našem gradu, mnogo veći nego u nekim drugim gradovima, jer generalno to je naš turistički proizvod. Bilo je zaista dobro, negde su naše procene između 85 i 90 odsto su bili popunjeni hoteli - kaže Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, navodi RTS.

Ove godine Beograd je imao adut više kada je proslava Nove godine u pitanju. Spektakularnim vatrometom uz laserski šou u "Beogradu na vodi", naš grad je u novogodišnjoj noći ličio na svetsku metropolu.

Na Zlatiboru boravi 45.000 turista, na Kopaoniku 23.000, u Vrnjačkoj Banji 20.000.

- Kada su planinski centri i banje u pitanju, popunjenost je bila i preko 90 odsto što je zaista i više od očekivanog. Ono što je jako dobro je što nam se strani turisti vraćaju, što ih je bilo zaista u većem broju, tako da mislimo da će ova godina biti mnogo bolja i kada je dolazak inostranih gostiju u pitanju - navodi Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

Ako pandemija počne da jenjava, a tome se čitav svet nada, ove bi godine srpski turizam mogao da se približi rezultatima iz rekordne 2019. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading