OVO JE NAJMLAĐI DOKTOR U SRBIJI KOJI POMAŽE DOLAZAK BEBA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI! Otkrio je zašto je odlučio da se vrati u Srbiju: Za mene je ovaj posao privilegija!

Autor: Republika

Vesti

01.01.2022

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefan Dugalić je mladi ginekolog i akušer koji je široj javnosti postao poznat nakon što je pre nekoliko godina pri rođenju beba u novogodišnjoj noći svirao gitaru.

OVO JE NAJMLAĐI DOKTOR U SRBIJI KOJI POMAŽE DOLAZAK BEBA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI! Otkrio je zašto je odlučio da se vrati u Srbiju: Za mene je ovaj posao privilegija!

Foto: printscreen/instagram

Stefan Dugalić izabrao je jedan od najlepših poziva

Stefan Dugalić je specijalista ginekologije i akušerstva, doktor nauka, klinički asistent, master menadžer u zdravstvenom sistemu, i sve to u svojoj tridesetoj godini u kojoj je stigao da postane poznat široj javnosti zbog jednog od najlepših razloga na svetu - on je lekar koji već više godina bira da bude dežuran u novogodišnjoj noći u Kliničkom centru na odeljenju gde se rađaju novi životi. 

Kako je beogradskim medijima otkrio taj mladi doktor, koji je postao poznat nakon što je prvu bebu rođenu u novoj godini dočekao svirajući gitaru, i ove godine će praznične noći provesti na klinici jer je "biti na mestu gde se rađa novi život u prvim momentima nove godine, za njega privilegija". 

- Sam sam birao ovaj poziv i to mi nije ni žrtva ni kazna.To je neki vid privilegije, biti na mestu gde se rađa novi život u prvim momentima Nove godine. Trudićemo se i da bude veselo, naravno, u zavisnosti od obima posla. Možda i bude sviranja gitare ako se stigne, da doprinese melenholiji ili da je razbije. Ali o tom potom - istakao je Dugalić, pa nastavio: 

- Odmalena sam bio okružen medicinom, jer je u mojoj porodici medicina bila svakodnevna tema. A opet, prelomna tačka u životu bio je period na petoj godini studija medicine, u takozvanom internatu, kada se nedelju dana provodi na klinici dan-noć. Osećaj doprinosa dolasku novog života na svet neopisiv je osećaj. Dan-danas me drži taj osećaj. Baš to mi daje elan da istom energijom pristupam poslu iz dana u dan - otkrio je mladi lekar. 

Republika

Foto: printscreen/instagram

Stefan Dugalić sa kolegom na klinici 

Prema njegovim rečima, usavršavao se na klinikama u inostranstvu, u Peruđi i u Bonu, ali je ipak odlučio da se vrati u rodnu Srbiju

- Nagovarali su me svojevremeno da tamo nastavim karijeru, da specijaliziram na njihovim klinikama, jer sam se, po njihovim kriterijuma, dobro uklopio u kolektiv i dobro pokazao u radu. Ali koliko god voleo svoj posao, ipak mislim da čovek mora postaviti sebi prioritete i prave vrednosti u životu. To znači da mi je porodica prioritet. Prioritet mi je i moja zemlja. Volim Srbiju. Ovde sam rođen i odrastao. Želim da doprinesem svom gradu i svojoj zemlji. Najlakše je otići. Treba uzvratiti prethodnim i pomoći budućim generacijama, treba dati sve od sebe da znanjem, a s vremenom i iskustvom, njima pomognemo. Zato sam ostao - iskreno je rekao Dugalić koji je najmlađi specijalista ginekologije i akušerstva u Srbiji, ali i u regionu.  

- Samo članovi moje porodice i ja znamo koliko je tu bilo neprospavanih noći, žrtvovanja, borbe sa samim sobom, nekad i zanemarivanja bliskih osoba zarad postizanja cilja. Medicina jednostavno zahteva celog čoveka ako želite njome kvalitetno da se bavite. Životna filozofija moje bake Ane je rad, red i disciplina, takoreći spartanski režim, ili, kako ja to jednostavno kažem, ,,300", po Leonidi i njegovim Spartancima u bici kod Termopila. A opet, mislim da se specijalista postaje tek kad si načisto sa sobom, kada stojiš iza onog što radiš, kad si svoj na svome i veruješ sebi. I moram priznati da je to lep osećaj. One najvrednije nagrade ne mogu se opipati, a kamoli okačiti na zid. Trudim se da svakog dana dajem svoju maksimum na poslu - priznao je on i otkrio da u njegovom poslu ima mnogo i lepih i ružnih situacija, te da mu u radu najteže pada kad pacijentima ne može da pomogne.

- Život je pun izazova. Nadam se da ću biti i dalje u Beogradu, zdrav, srećan, s porodicom, radeći posao koji volim i dajući uvek sve od sebe da budem što bolji da bih pomogao drugima. Mislimo pozitivno i nadajmo se dobrom - naglasio je Dugalić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading