SPREMNI SMO ZA SNEŽNE PADAVINE! Vesić obišao komandni centar Beograd puta: Od jutros nema zastoja nijednog prevoza (FOTO)

Autor:

Vesti

12.12.2021

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd put je potpuno spreman za snežne padavine i od jutros nema zastoja nijednog prevoza, poručio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, navodeći da će se tokom dana preventivno posipati so kako se ne bi stvarala poledica na ulicama.

SPREMNI SMO ZA SNEŽNE PADAVINE! Vesić obišao komandni centar Beograd puta: Od jutros nema zastoja nijednog prevoza (FOTO)

Foto: Grad Beograd

Vesić, koji je jutros obišao komandni centar Beograd puta na Novom Beogradu, rekao je Tanjugu da je grad spremno dočekao sneg i da je na ulicama angažovano 110 kamiona, kao i 15 multikar vozila, koja čiste 2.400 km ulica prvog i drugog prioriteta.

- Sve funkcioniše, kamioni čiste 1.900 km ulica prvog prioriteta, to su ulice kojima ide javni prevoz i koje moraju da budu čiste četiri sata po prestanku padavina i 500 km ulica drugog prioriteta, koje treba da budu čiste 48 sati posle prestanka padavina - rekao je Vesić za Tanjug.

On je naveo da Putevi Srbije čiste oko 300 km auto-puta i drugih velikih saobraćajnica na teritoriji Beograda, te da ima 15.800 tona soli, oko 2.000 tona kamenog agregata i 10.000 litara kalcijum-hlorida.

- Potpuno smo spremni da sve ulice pospemo sa soli i na taj način sprečimo stvaranje leda - dodao je Vesić.

Naveo je da je Grad podelio po 4.000 džakova sa po pet kilograma soli za svih 17 opština.

- Svi upravnici stambenih zgrada mogu da preuzmu besplatno džakove u gradskim opštinama i da očiste ispred svojih zgrada. Zahvalni smo radnicima Beograd puta i nastavićemo tokom zime da budemo u stepenu najviše pripravnosti - istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naglasio i da će usled većih količina padavina, službe brzo reagovati i dodao da je angažovano oko 200 radnika Beograd puta, kao i da je u pripravnosti još oko 800 radnika Gradske čistoće, Zelenila, Parking servisa...

- Oni su spremni da čiste stajališta, prilaze domovima zdravlja, vrtićima i svim ostalim javnim službama i o njihovom angažovanju ćemo odlučivati u toku dana, u zavisnosti od količine padavina - rekao je Vesić.

Hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za danas zbog očekivanih većih količina padavina - u nižim delovima Beograda od pet do 15 centimetara, a u višim oko 20 centimetara.

Na Avali i Kosmaju očekuje se i do 30 centimetara snega.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading