PRIČA JEDNOG DOKTORA IZ BEOGRADA RAZNEŽIĆE I NAJTVRĐA SRCA: Mislio sam da mi se komšinica zove LEPA, onda sam saznao da je Ljubica

Autor: Republika

Vesti

08.12.2021

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Vladimir Đurić je na svom Fejsbuk profilu objavio priču koja je raznežila mnoge korisnike ove društvene mreže, tim pre što je Vladimir situaciju opisao upravo onako kako je i sam doživeo.

PRIČA JEDNOG DOKTORA IZ BEOGRADA RAZNEŽIĆE I NAJTVRĐA SRCA: Mislio sam da mi se komšinica zove LEPA, onda sam saznao da je Ljubica

Foto: ST/N. PANČIĆ

Ovaj doktor medicine i specijalizant psihijatrije na svom Fejsbuk profilu redovno objavljuje priče u kojima prepričava svoja iskustva iz svakodnevnog života.

Ovoga puta, opisao je život njene komšinice Ljubice kroz jedan specifičan detalj iz kojeg je izvukao neverovatan zaključak.

Naime, Đurić je istakao da je, kako sam kaže, “juče umro ne bi saznao da mu se komšinica zove Ljubica”.

Iz susednog stana u kojem živi, jedino je mogao da čuje da je muž zove “Lepa”.

– Nije mi ni bilo teško da pogrešim s obzirom da svakodnevno slušam baršunasti bariton njenog muža kako je doziva kroz tanke zidove u našem malom soliteru… “Te Lepa ovo”… “Te Lepa ono”… A pogotovo “ma dođji bre Lepa moja”… Kad god dođe sa posla, kad god mu nešto treba, kad god se vole i kad god odlazi. Bar da mu se omaklo Ljubice kad bi se posvađali, no svađanja nema kod njih. Kažem vam čudan neki svet. Lepa joj je izgleda samo radni naziv. Iako sam mogao da se zakunem da joj to piše u ličnoj karti – počinje priču i nastavlja:

– Kad ono, u stvari… Mali nadimak, titula od milošte, stalna pohvala, leteći kompliment. Mali ljubavni začin, mala talija spram nesreće i mali podsetnik koliko mu znači… Mala simbolična nadoknada za sve što mu pruža. Baš mi je to saznanje popravilo dan.

Upravo iz ove situacije izvukao je važan životni zaključak.

- Pustite nadrndane. zajedljive i ogorčene pametnjakoviće, ma kakve titule imalim, koliko izvikani bili i koliko uporno i dobro objašnjavali svoje zamršene teorije, ako izgledaju k’o Crni Gavrani i samo se ružno oko njih širi. Koji su smireni i opušteni, koji se smeše i koji izgledaju autentično lepo dok to rade. Sad mi je i mnogo jasnije što stalno deluju tako nenormalno normalni. Izgleda da se vole, da se uvažavaju, da su zajedno više od dvoje i da se međusobno usrećuju. Kakva je samo privilegija deliti zid sa njima i svakodnevno imati predavanje o tome šta je bitno u životu – zaključio je on.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading