SELAKOVIĆ SE SASTAO SA MINISTROM RUMUNIJE LUĆIJANOM: Podrška u nepriznavanju tzv. Kosova i važne teme na stolu

Autor: Republika

Vesti

02.12.2021

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se, u Stokholmu, na marginama 28. Ministarskog saveta OEBS-a, sa ministrom inostranih poslova Rumunije Bogdanom Lućijanom Aureskuom.

SELAKOVIĆ SE SASTAO SA MINISTROM RUMUNIJE LUĆIJANOM: Podrška u nepriznavanju tzv. Kosova i važne teme na stolu

Foto: printscreen/Tanjug

 

Ministar Selaković je čestitao šefu rumunske diplomatije na nedavnom reizboru, poručujući da očekuje da će se dobra komunikacija i saradnja dva ministarstva nadalje nastaviti, prenosi Tanjug.

Šef srpske diplomatije zahvalio je Rumuniji na čvrstoj poziciji i nepriznavanju tzv. Kosova, kao i na podršci koju nam pruža u okviru međunarodnih organizacija.

Selaković je, takođe, preneo da Srbija ceni zalaganje Rumunije za pristupanje čitavog zapadnog Balkana Evropskoj uniji, ukazavši i da je veoma značajna podrška koju ta zemlja pruža našem evropskom putu.

Republika

Foto: printscreen/Tanjug

 

 


U saradnji dve zemlje postoji neiskorišćeni potencijali u oblastima poput infrastrukture, građevinarstva i trgovine, rekao je ministar i naglasio da je potreban dodatni angažman obe strane kako bi se unapredila privredna saradnja.

Takođe, ministri su razgovarali o značaju, položaju i zaštiti prava nacionalnih manjina.

Sagovornici su se osvrnuli i na borbu dve zemlje protiv virusa korona, a Selaković je zahvalio na donaciji u vidu vakcina koju nam je Rumunija uputila u junu, rekavši da je Srbija, isto tako, rukovođena dobrosusedskim odnosima i solidarnošću nedavno uputila medicinsku pomoć toj zemlji, dodaje se u saopštenju.

 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading