U EKSPLOZIJI U LEŠTANIMA OŠTEĆENO 70 OBJEKATA: Održan sastanak Štaba za vanredne situacije

Autor: Republika

Vesti

24.11.2021

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić održao je jutros u 07.00 sati sastanak Štaba za vanredne situacije u Leštanima, u kojima se juče dogodila teška nesreća kada je došlo do eksplozije u fabrici raketnog goriva.

U EKSPLOZIJI U LEŠTANIMA OŠTEĆENO 70 OBJEKATA: Održan sastanak Štaba za vanredne situacije

Foto: facebook.com/Goran Vesić

 

- Doneta je odluka da gradska opština Grocka formirira Komisiju za procenu štete koja će danas izaći na teren. Konstatovano je da nijedan objekat nije oštećen toliko da u njemu ljudi ne mogu da žive. Trenutno je procenjeno da je oštećeno 70 kuća. Na najugroženijoj kuću, na čijem krovu se nalazi krater od jednog metra, već danas počinje sanacija. Gradska opština Grocka obezbediće jednokratnu novčanu pomoć porodicama preminulih, a obilazi redovno porodice povređenih radnika - saopštio je Vesić.

 

 

Kako Vesić kaže, na bolničkom lečenju je 13 radnika, od kojih jedan teže.

- Sve porodice čiji su članovi porodice stradali ili su povređeni kao i porodice čije kuće imaju materijalna oštećenja mogu da računaju na pomoć i solidarnost svoje opštine Grocka i svog Beograda. Sve građanke i građani Beograda izražavaju solidarnost sa ovim porodicama. Izražavamo saučešće porodicama čiji su članovi preminuli u ovoj tragediji - dodao je on.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading