SAZNAJEMO, PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV GORANA PAPIĆA: Evo šta mu se stavlja na teret!

Autor: Republika

Vesti

19.10.2021

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika SBPOK zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, saznaje Republika.

Republika

Foto: MUP Srbije

Goran Papić

Prema informacijama do kojih je došla Republika, sumnja se da je Papić, koristeći svoj službeni položaj kao i uticaj zbog činjenice da je bio lični prijatelj tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, naredio da se ozloglašeni kriminalac Marko Miljković, koji je deo organizovane kriminalne grupe na čijem je čelu Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, pusti iz pritvora.

Takođe, sumnja se da je Papić naredio i da se Miljkoviću vrati blindirani automobil BMV koji mu je istog dana oduzet.

Kako saznaje Republika, sumnja se da je Papić, pozivajući se na "stav odozgo", onemogućio da se izvrši provera Miljkovićevog automobila koju su trebalo da izvrše službenici za suzbijanje delikata na motornim vozilima, pošto je trebalo proveriti da li automobil poseduje pregrade i bunkere pogodne za skrivanje predmeta. 

Podsetimo, Papić je uhapšen je 9. marta u Beogradu, a nakon hapšenja, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je počinio krivično delo.

Papiću je pritvor ukinut 29. aprila 2021.

Inače, prema važećim zakonima, za krivično delo trgovina uticajem zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Fikus

19.10.2021 14:30

Sve manje od 10 godina za tu korumpiranu bagru je nagrada ...