VESIĆ: Vakcinacija da se sprovede do kraja,a da privreda radi

Autor:

Vesti

05.10.2021

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić potvrdio je posle sednice Kriznog štaba da neće biti novih mera, već da se insistira na poštovanju postojećih i vakcinaciji stanovništva protiv korona virusa.

Republika

Foto: Republika.rs

 

 

Istakao je da je vakcinacija jedini put da se izađe iz ove krize i zahvalio se premijerki Srbije na tom stavu, jer je to stav Grada Beograda od početka krize.

"Važno je da se vakcinacija sprovede do kraja, a da privreda radi. Smatramo da restriktivne mere ne bi dale rezultat. Moramo da vodimo računa da ova kriza nije samo zdravstvena već i društvena, odnosno ekonomska i socijalna. Takođe moramo da vodimo računa i o mentalnom zdravlju stanovništva, jer pandemija i suviše dugo traje", rekao je Vesić za TV Vesti.

On je najavo da od četvrtka počinje nova kampanja Grada Beograda za vakcinaciju.

"Ponovo se otvaraju vakcinalni centri u šoping-molovima Ušće i Galerija. Volonterski centri će pozivati starije sugrađane da prime treću dozu vakcine. Biće im ponovo omogućen prevoz do vakcinalnih punktova, kako je bilo organizovano i tokom prve i druge doze", naveo je Vesić.

On je podosetio da su opštine Stari grad, Vračar i Savski venac prve tri opštine u Srbiji po procentu vakcinisanih.

"Stari grad ima oko 80 procenata vakcinisanih, Savski venac 78 odsto i Vračar 73 odsto. Beogradu je potrebno još oko 200.000 vakcinisanih, odnosno milion građana da bi smo bili sigurni. Do juče u prestonici je jednu dozu primilo 810.802 građana, što je 58.45 odsto ukupne punoletne populacije, dok je revakcinu primilio njih 56.3 odsto. Očekujem da u toku sutrašnjeg dana pređemo 800.000 revakcinisanih građana. Treću dozu u prestonici je primilo 189.611 naših sugrađana, što je blizu 14 odsto punoletnog stanovništva", precizirao je Vesić.

On je pozvao građane Beograda da se vakcinišu i protiv sezonskog gripa.

"U svim domovima zdravlja u Beogradu kreće vakcinacija protiv sezonskog gripa. Podsećam na stav lekara da je opasno ako se spoje sezonski grip i virus korona. Individualna odgovornost je ključna posle dve godine pandemije", naveo je zamenik gradonačelnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading