Ðacima u Barajevu prvi tableti, ide distribucija po školama (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

31.08.2021

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski osnovci od sutra će u školama imati tablete koje će im služiti isključivo za učenje, a prva opština čiji mališani će se upoznati sa takvim vidom nastave biće Barajevo, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Republika

Foto: Grad Beograd

Stigli tableti za đake

Ukupno 67.952 tableta i 6.752 laptop računara za nastavnike i učcitelje biće raspoređeno po svim beogradskim opštinama do 16. septembra, rekao je Vesić novinarima ispred magacina Beogradskog vodovoda i kanalizacije, koja je ustupila prostor za skladištenje te opreme.

On je podsetio da je Grad obezbedio tablet za svakog osnovca koji ide u 3, 4, 5. i 6. razred i dodao da posle tri godine tablet postaje vlasništvo roditelja.

Republika

Foto: Grad Beograd

Tableti

- Tablet je osiguran i imaće besplatnu karticu telekoma Srbije na kome će biti besplatni internet, a imać i QR kod za besplatne digitalne udžbenike - rekao je Vesić.

Kako kaže, time je deci i predavačima omogućeno da otpočnu sa digitalnom nastavom.

- Naše škole sve imaju WiFi i Beograd je jedan od retkih gradova u Evropi u kojoj je sve spremno za digitalnu nastavu - istakao je Vesić i dodao da je upotreba tableta jednostavna.

Republika

Foto: Grad Beograd

Goran Vesić

Kaže, potrebno je da se skenira QR kod putem sajta Beotablet, a mališani treba da znaju da tablete neće moći da koriste od 22 do 6 ujutru.

- Moći će da posećuju samo sajtove za obrazovanje, tableti će biti nastavno sredstvo, a ne sredstvo zabave - naglasio je Vesić.

Distribucija tableta 2. septembra biće organizovana u opštini Stari grad, narednog dana u Rakovici, a očekuje se da do 16. septembra obuhvati sve beogradske opštine.

Republika

Foto: Grad Beograd

 

Vesić napominje da će svako dete u Beogradu imati tablet i besplatan internet, i da će moći da koristi digitalne udžbenike koje je obezbedilo Ministarstvo prosvete.

- Beograd ima dovoljno sredstava da može da ulaže u obrazovanje dece - istakao je Vesić.

Oko 103.000 beogradskih osnovaca od sutra će dobiti besplatne tablete i digitalne udžbenike, a prva dva razreda osnovne udžbenike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading