BOJSI IZ MUĆKI PODNEO ZAHTEV ZA DRŽAVLJANSTVO SRBIJE! Hoće da bude Srbin pošto-poto!

Autor:

Vesti

25.08.2021

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski glumac Džon Čalis koji je tumačio ulogu čuvenog Bojsija u kultnoj seriji Mućke zvanično je podneo zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije, saopštio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Republika

Foto: twitter printscreen

Bojsi ispred Ambasade Srbije u Londonu

 

Britanski glumac Džon Čalis, poznat iz kultne serije ''Mućke'' gde je tumačio ulogu Bojsija, neretko ističe ljubav prema Srbiji i njenom narodu, a sada je otišao korak dalje i podneto zahtev za državljanstvo Republike Srbije.

Naime, on je prošle nedelje podneo zahtev Ambasadi Srbije u Londonu, koji je odmah poslat Beogradu, a kada se budu sve procedure završile, Vlada Republike Srbije će glasanjem doneti odluku.

Bojsi je podelio na svojim društvenim mrežama fotografiju na kojoj stoji ispred crnog automobile marke Mercedes, na čijim tablicama piše ''Srbija''.

Republika

Foto: twitter printscreen

Čuveni Bojsi vozi automobil sa tablicama na kojima piše ''Srbija''

 

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju Bojsija pored automobila i objasnio poreklo iste, kao i otkud Bojsi u Ambasadi Srbije u Londonu.

- Fotografija je nastala prošle nedelje ispred Ambasade Srbije u Londonu. Pre toga je Džon Čalis zvanično podneo zahtev za prijem u državljanstvo Republike Srbije! U ambasadi Srbije gospodina Čalisa primila je ambasadorka Srbije u Ujedinjenom kraljevstvu Aleksandra Joksimović - napisao je Vesić, koji je odluku britanskog glumca pozdravio rečima - Bojsi, dobro došao kući!

Vesić je dodao i da je upravo njemu pripala čast da potpiše preporuku grada Beograda da Bojsi postane srpski državljanin.

Republika

Foto: instagram.com/crvenazvezdafk

Bojsi je fasciniran Srbijom i njenom istorijom

- Nije bilo lako pobrojati na jednoj stranici šta je Bojsi učinio na promociji Srbije i Beograda, posebno u Velikoj Britaniji gde je veoma poznat i popularan. Predsednica Vlade Ana Brnabić podržala je ideju da Bojsi postane srpski državljanin - napisao je Vesić i istakao da posebnu zahvalnost duguje  našem čoveku koji živi u Londonu, Lazaru Vukotiću.

- Lep je osećaj kada znate da uspešni i popularni ljudi kao što je Džon Čalis žele da budu državljani Srbije. Srećan sam, jer Bojsi postaje i zvanično Beograđanin. Stanovnik našeg grada suštinski je postao kada je snimio film “Bojsi u Beogradu”. Bojsi dobrodošao kući - poručio je Vesić.

 

 

Čalis je isticao da je filmom želeo da osvetli obraz Srbije i Beograda i pokaže ih u nekom drugom i boljem svetlu i da prikaže da humor može biti i jeste univerzalna stvar, koja povezuje ljude širom sveta.

Bojsi se tada i javno na društvenim mrežama zahvaljivao narodu Srbije što ga gledaju i prate.

 

 

Ne krije da voli srpsku rakiju, pa je tada uz čašicu iste pričao da nikada nije doživeo neprijatnost šetajući ulicama Beograda, da se oseća prijatno među našim narodom, a da ga naša istorija posebno fascinira.

Sigurno je da kada bude i zvanično postao naš državljanin, Bojsi će više vremena provoditi u Srbiji koja će mu biti nova domovina, te se nemojte iznenaditi ako na ulicama prestonice sretnete čuvenog dilera automobila.

Podsetimo, Čalis nije prvi koji je zatražio državljanstvo Srbije.

Franscuski humanitarac, Arno Gujon je 2015. godine postao državljanin Srbije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Arno Gujon državljanin Srbije od 2015. godine

Sergej Polunjin, baletski igrač, od 2016. godine je ponosni državljanin Srbije, a iste godine državljanstvo je dobio i glumac Stiven Sigal.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Stiven Sigal od 2016. godine državljanin je Srbije

Glumac i reditelj Rejf Fajns 2017. godine je dobio državljanstvo Srbije, a sada će se svima njima pridružiti i veliki Džon Čalis. Republika

Foto: Tanjug/AP

Rejf Fajns od 2017. godine državljanin je Srbije

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading