NOVE MERE U VRTIĆIMA! Stigao im je dopis, počinju da važe ova pravila

Autor:

Vesti

11.08.2021

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U beogradskim vrtićima ponovo se zaoštravaju epidemiološke mere, a nov dopis tim povodom prosleđen je predškolskim ustanovama u glavnom gradu.

Republika

Foto: instagram.com/vrticvivak

 

 

Tako se, posle pauze od svega nešto više od mesec dana, ponovo uvodi obavezno merenje temperature dece i roditelja pri dolasku, kao i dovođenje dece isključivo u dva termina.

"Zbog pogoršavanja epidemiološke situacije, povratka većeg broja dece i zaposlenih sa godišnjih odmora, prijema novoupisane dece, ponovo se uvodi vremenski ograničen prijem dece u jutarnjim satima", navodi se u dopusu u koji je "Beograd na Blic" imao uvid.

Prvi jutarnji termin, tako je, ponovo od 6 do 8.15, a drugi od 9.30 do 10 časova.

Maska obavezna

Kako se navodi dalje, jutarnji prijem sprovodi medicinska sestra na preventivi, a roditelji su u obavezi da pravilno nose zaštitne maske preko usta i nosa sve vreme u zatvorenom prostoru.

Takođe, u vrtićima je obavezno postavljenje i korišćenje dezobarijere, dezinfekcija ruku roditelja i zaposlenih alkoholom, kao i merenje telesne temperature deci i odraslima.

Merenje temperature i dežurstvo na ulaznim vratima sprovodi medicinska sestra, ali, kako se navodi dalje u dopisu zaposlenima u predškolskim ustanovama, može biti i drugačije organizovano, važno je samo da se mere poštuju.

Roditelji se mole da obaveste zaposlene u vrtićima o zdrvstvenom stanju deteta dok je kod kuće, kako se navodi, "najbrže moguće".

Maska nije obavezna za vakcinisane zaposlene

Kompletno vakcinisani zaposleni uz potvrdu mogu da rade bez maske u zatvorenom prostoru, osim kuhinjskog osoblja, ali je, piše u dopisu, "preporuka da stave masku svaki put kada su u bliskom kontaktu sa drugom osobom".

"Molimo sve nevakcinisane zaposlene, kao i roditelje dece, da preispitaju svoj stav i vakcinišu se jednom od ponuđenih vakcina, kako bismo postigli normu kolektivnog imuniteta", piše u dopisu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading