(FOTO) NOVA OAZA ZA BEOGRAĐANE! BAZENI NA BANJICI U RUHU: Pogledajte kako sve izgleda posle rekonstrukcije

Autor: Republika

Vesti

21.07.2021

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekonstrukcija bazena na otvorenom Sportskog centra Banjica je završena i oni će biti otvoreni od sutra, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će sledeće godine Grad Beograd uložiti sredstva u izgradnju pet bazena na otvorenom.

RepublikaFoto: printscreen
Bazen na Banjici posle rekonstrukcije

Povodom otvaranja, ulaz će sutra i prekosutra biti besplatan.

Vesić je podsetio na višegodišnji sudski spor oko bazena između vaterpolo kluba Partizan i opštine Voždovac, koja je taj spor dobila i rekao da mu je drago što su pronašli zajedničko rešenje u interesu građana.

- Pronađeno je rešenje kojim su svi zadovoljni, bazene na Banjici će koristiti svi građani, ali oni ostaju dom vaterpolista Partizana - rekao je Vesić prilikom obilaska bazena na Banjici.

Najavio je da će sledeće godine Grad rekontruisati bazene na zatvorenom na Banjici, kao i da će izdvojiti sredstva za izgradnju pet bazena na otvorenom.

RepublikaFoto: printscreen
Goran Vesić sa saradnicima

- To će biti prvi put posle 50 godina da Beograd dobije nove bazene, neke od lokacija su Borča, Južni Bulevar, Zemun. Klima se menja i potreba za bazenima je velika - naveo je on i dodao da će zbog sve češćih slučajeva utapanja dece razgovarati sa Ministarstvom prosvete o tome da se časovi plivanja uvedu u osnovnim školama.

Predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić rekla je da je rekonstrukcija bazena trajala tri nedelje i da će od sutra početi sa radom, od 10 do 19 sati, kao i da je će cene karata biti niže u odnosu na druge bazene u Beogradu.

- Posebno me raduje što će građani Voždovca moći da koriste svoje bazene posle 30 godina, koliko nisu bili u vlasništvu opštine - rekla je Tomić.

Predsednik Vaterpolo kliuba Partizan Jovan Lazerević zahvalio je Vesiću, ministru Vanji Udovičiću koji su pomogli da se reši spor između VK Partizan i opštine Voždovac i da se omogući da bazeni budu u službi građana ali i da veterpolo klub nastavi s radom.

- Drago mi je da će se bazeni koristiti na pravi način, mi smo poznati po tome što imamo školu vaterpola, koja će nastaviti da funkcionoiše još bolje, otkad smo preuzeli klub, broj dece je porastao sa 70 na 200 - rekao je Lazarević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading