VIDEO GORANA VESIĆA ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE: Zamenik gradonačelnika Beograda PRIČA NA KINESKOM! (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.07.2021

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Knjiga o Beogradu Gorana Vesića objavljena je na kineskom jeziku, a on je tim povodom objavio video na svom TikTok profilu.

Foto: tiktok.com/sicve011

- Srećan sam što je moja knjiga objavljena na kineskom jeziku. Nadam se da će moji kineski čitaoci upoznati i zavoleti Beograd i Srbiju - rekao je zamenik gradonačelnika u videu govoreći na kineskom jeziku.

On je prethodno na Fejsbuk profilu napisao da će njegova Knjiga o Beogradu biti dostupna i čitaocima sa kineskog govornog područja, navodeći da će je narednih meseci jedan kineski izdavač objaviti i u Kini.

Vesić je dodao da, za razliku od drugih izdanja, Knjiga o Beogradu na kineskom ima dve nove priče - priču o Beograđaninu i našem legedarnom glumcu Bati Živojinoviću koji je decenijama bio najpopularniji glumac u Kini i priču o bombardovanju Ambasade Kine u agresiji NATO pakta na SR Jugoslaviju 7. maja 1999. godine kada su poginula tri kineska državljanina, a povredeno 20.
 

 

 


- Nadam se da će moja Knjiga o Beogradu na kineskom jeziku doprineti da nas Kineskinje i Kinezi bolje razumeju kao i da nauče našu istoriju i običaje. Verujem da je ova knjiga još jedna potvrda čeličnog srpsko - kineskog prijateljstva koji su utemeljili srpski i kineski predsednici Aleksandar Vučić i Si Ðinping - dodao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Balkan

08.07.2021 10:46

Wow, veliki pisac pa prevedeno tako zncajno delo na Kineski, pa to je fenomenalno, kada ce g. Vesic da casti. Ziveli

Petar

09.07.2021 08:58

Učiti, učiti i samo učiti. A ne zavideti drugom i vredjati ga.