SVE JE SPREMNO ZA BEOGRADSKI POLUMARATON!

Autor:

Vesti

01.12.2017

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd je prestonica sporta u jugoistočnoj Evropi i mnogo puta je bio domaćin raznih svetskih, evropskih, balkanskih šampionata. Sada će prestonica premijerno održati "Beogradski polumarton" u nedelju sa željom da trka postane tradicionalna poput Beogradskog maratona.

RepublikaFoto: Tanjug
Sve je spremno za polumaraton

- Podaci govore da je u trkama polumaratona i maratona učestvovalo preko 7.000 ljudi, a u Trci zadovoljstva 20.000. Imali smo goste iz 70 zemalja sa svih kontinenata - rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Prema njegovim rečima sve to ukazuje na potrebu da se Beograd i Beogradski maraton dalje razvijaju, iz čega je upravo i proistekao polumaraton.

RepublikaFoto: Tanjug
Beogradski maraton svi vole

- Ova trka će u budućnosti biti održavana krajem seprembra ili početkom oktobra, što znači po mnogo lepšem vremenu, jer smo ove godine bili prinuđeni da održimo trku kasnije zbog velikog broja radova na ulicama - naglasio je  Nikodijević i dodao:

- Podržavamo svaki vid sporta - profesionalni, rekreativni, amaterski, dečji... Izuzetno mi je drago što je naš grad ove godine bio domaćin dve izuzetne trke. Verujem da će Beogradski polumaraton, ali i trka "Beogradskih 10" postati tradicija i biti opšteprihvaćeni kod Beograđana i svih gostiju našeg grada.

On kaže da je prvi Beogradski polumaraton još jedna odlična prilika za promociju Beograda jer su benefiti ovakvih sportskih manifestacija veliki.

- Iz Beograda će otići slika jednog modernog, otvorenog, evropskog grada, koji ima puno toga da pokaže i pruži. Naša ideja je da kroz Beogradski maraton, polumaraton i ostale manifestacije predstavimo i promovišemo prestonicu naše zemlje. Pozivam Beograđane da nam se u što većem broju pridruže u nedelju - poručio je Nikodijević.

Direktor "Beogradskog maratona" Dejan Nikolić zahvalio je Gradu Beogradu na kontinuiranoj dugogodišnjoj podršci.

Polumaraton počinje u nedelju u 11 sati i održava se u dve trke na 10 i 21 kilometar, a meteorolozi su najavili sneg.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading