Borča dobila još jedno moderno dečje igralište

Autor:

Vesti

29.11.2017

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javno komunalno preduzeće "Zelenilo Beograd" završilo je uređenje međublokovskog prostora u ulici Ratnih vojnih invalida u palilulskom naselju Borča, a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića radovi su koštali oko pet miliona dinara.

RepublikaFoto: Promo foto
Goran Vesić posetio novo igralište

- U ovaj prostor, koji je godinama bio potpuno devastiran, uložili smo oko pet miliona dinara i napravili dečje igralište po svim standardima, sa prostorom za odmor, odnosno nešto što je važno za stanovnike ovog dela Beograda i leve obale Dunava - rekao je on novinarima i dodao da se Grad Beograd zaista trudi da uredi što više zelenih površina, sportskih terena, urbanih džepova, jer to podiže kvalitet života ljudi.

Foto: Promo foto

Vesić je rekao i da je važno da se uređuju prostori u okolini stambenih zgrada, jer to podiže kvalitet života.

- Jedna stvar su veliki projekti, oni su važni za grad i mi njih moramo da realizujemo. Međutim, za nas je od značaja da svaki deo grada dobije neki uređen prostor, javni prostor i da on bude čuvan onako kako treba. Sad je važno da građani ovo čuvaju, jer se cesto dešava da kada se uredi neki prostor, posle nekoliko meseci ne bude onakav kakav je - naveo je gradski menadžer.

Podsetivši da je u poslednje tri i po godine JKP "Zelenilo Beograd" u glavnom gradu uredilo 151 prostora, on je naveo da su među njima 71 dečje igralište, 28 teretana na otvorenom, 21 park, skver i "urbani džep", 26 sportskih terena i pet zona za kućne ljubimce.

Ovaj deo Beograda okićen je u skladu sa predstojećim praznicima, ali ne baš na uobičajen način (FOTO)

- U to ne ulaze veliki parkovi koje radimo kao što su Pionirski park i park Ušće koji se trenutno rade - naveo je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading