Vesić: Večeras nastupa velika Elina Garanča

Autor: Republika

Vesti

04.07.2021

14:02

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da večeras u glavnom gradu nastupa najveći mecosopran današnjice Elina Garanča, čime Beograd "pokazuje da ima ambiciju i potencijal da postane centar operske umetnosti u ovom delu sveta".

beograd.rs
Elina Garanča

- Elina Garanča, jedna od najvećih operskih diva današnjice, ne voli da je zovu zvezdom, što ona svakako jeste. ''To se može u tenisu, ali ne i u umetnosti'', objašnjava ona svoj stav. Beogradska publika imaće priliku da čuje najvećeg mecosoprana današnjice uz izvanredne soliste, dirigenta i orkestar Srpskog narodnog pozorišta - istakao je Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

On je podsetio da će Elina Garanča večeras na Tašmajdanu pevati Karmen u koncertnoj verziji čuvene istoimene opere.

- Garanča se smatra najboljom Karmen u svetu u poslednje tri decenije, a tu titulu letonska operska zvezda stekla je nakon velikih uspeha sa ovom ulogom u Kraljevskoj operi Kovent Garden u Londonu i Metropoliten operi u Njujorku. Odlikuje je svetli i živopisno čist glas, besprekorna elegancija i perfekcionistički pristup, a nastupa sa najvećim solističkim i dirigentskim imenima današnjice, uz najbolje svetske orkestre - ukazao je zamenik gradonačelnika.

beograd.rs

Podsetio je da će večeras Beograd na otvorenom stadionu Tašmajdana, u okviru BELEF-a, a pod sloganom "Beograd živi” uživati u koncertnoj verziji opere "Karmen" Žorža Bizea, sa najlepšim arijama.

- Naše mlade operske zvezde imaće priliku da nastupe sa velikom svetskom divom. Večeras nas čeka spektakl na Tašmajdanu! Zato što Beograđanke i Beograđani zaslužuju najbolje svetske zvezde da nastupaju u našem gradu.

- U februaru nastupao je Njujork siti balet, a sada Elina Garanča. Uvek ću se truditi da bude tako jer Beograd je svet - istakao je Vesić.

Komentari (0)

Loading