BEOGRAD PREŠAO 50 ODSTO VAKCINISANIH! Vesić: Tražićemo popuštanje mera

Autor: Republika

Vesti

29.05.2021

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da je Beograd prešao pedeset odsto vakcinisanih, čime je pokazana velika odgovornost.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

To praktično znači da su svaka druga Beograđanka i Beograđanin vakcinisani. Zahvalan sam svima jer su se pokazali najodgovorniji u Srbiji. Sinoć smo bili na 49,9 odsto, nedostajalo je nekoliko stotina vakcinisanih, što se dogodilo jutros. Trenutno u glavnom gradu imamo oko 696 hiljada vakcinisanih, tako da ćemo verovatno danas, najkasnije sutra preći sedam stotina hiljada vakcinisanih. Broj revakcinisanih iznosi oko 591 hiljada, tako da ćemo sigurno tokom sutrašnjeg dana doći i do šest stotina revakcinisanih građana. To je velika pobeda za Beograd i to znači da se približavamo imunitetu i da možemo da se polako vraćamo normalnom životu  – rekao je Vesić za TV Prva. 

Zamenik gradonačelnika je precizirao da je u devet gradskih opština vakcinacija više od pedeset odsto, navodeći primer Starog grada i Vračara gde broj vakcinisanih iznosi više od 67, odnosno 60 odsto. 

Već od ponedeljka, u ime Grada Beograda, tražiću u Kriznom štabu da se promeni radno vreme ugostiteljskih objekata, to jest da se pomeri na 24 sata ili na 01 sat. Mislim da ću naići na dobro raspoloženje medicinskog dela Kriznog štaba i vidim da i kod njih postoji takvo raspoloženje jer nema razloga da ne bude tako. Juče smo u Beogradu imali 58 novozaraženih na više od dva miliona stanovnika, što pokazuje da se situacija stabilizovala – istakao je Vesić.

On je najavio i da će tražiti da se od 21. juna dozvoli organizacija proslava, koncerata, seminara, festivala, podsećajući da postoje protokoli Gradskog zavoda za javno zdravlje za organizaciju ovakvih događaja uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Mislim da u onim sredinama koje pređu pedeset odsto građani treba da budu nagrađeni jer su to zaslužili – poručio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading