Vesić: Unapređena aplikacija "Parking servisa” omogućava građanima brzo i jednostavno parkiranje!

Autor: Republika

Vesti

10.05.2021

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas promociji unapređene verzije aplikacije i e-šaltera Javnog preduzeća "Parking servis".

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Goran Vesić

Unapređena aplikacija omogućava korisnicima nekoliko novih usluga putem android telefona, istakao je Vesić u garaži na Obilićevom vencu.

Podsetio je da je aplikacija pokrenuta pre skoro 16 meseci i da je za to vreme stekla oko 60.000 korisnika.

- Naš cilj je 100.000 korisnika jer se pokazalo da građani prihvataju nove stvari koje im olakšavaju život. "Parking servis” jedno je od naših najinovativnijih preduzeća, ali i na nivou preduzeća iz najrazvijenijih zemalja sveta –  istakao je Vesić i podsetio da je garaža na Obilićevom vencu posle rekonstrukcije dobila prestižnu evropsku nagradu za najzeleniju – ekološku garažu na starom kontinentu.

RepublikaFoto: beoinfo.rs

Precizirao je da korisnici putem aplikacije, kao i do sada, mogu da plate parkiranje u garažama, parkiralištima i zonama. Takođe, mogu da dobiju notifikaciju o isteku vremena plaćenog parkiranja i izdatoj elektronskoj dnevnoj parking karti, ali i da je, po prvi put, plate onlajn sa popustom od 50 odsto.

Novina je što korisnici sada mogu da dobiju obaveštenje i o vozilima uklonjenim ili premeštenim „paukom” po nalogu nadležnih organa, kao i lokaciji na kojoj se vozilo nalazi. Takođe, stanovnici područja zonskog sistema parkiranja nakon što dobiju obaveštenje o isteku povlašćene karte za parkiranje od sada mogu da je plate onlajn i na taj način produže njeno važenje. Parkiranje u garaži korisnici takođe mogu da plate onlajn, bez odlaska na blagajnu i bez kontakta sa inkasantima, tako što će skenirati parking karticu koju preuzimaju na ulazu u parkiralište – naveo je Vesić.

Inovacije u elektronskim servisima pokazuju koliko napredujemo, posebno u vreme pandemije i smanjenih socijalnih kontakata.

RepublikaFoto: beoinfo.rs

Na primer, od prošle godine ne postoji ni jedna prijava za upis u dečje vrtiće a da nije u elektronskoj formi – ukazao je Vesić i najavio za učenike od prvog do četvrtog razreda od 1. septembra digitalne udžbenike.

On je istakao da ova aplikacija omogućava i gostima prestonice da se veoma lako snađu prilikom parkiranja. Najavio je u skoroj budućnosti i "beogradsku karticu” putem koje će moći da se vrši usluga plaćanja i popusta za javni prevoz, kulturne manifestacije i slične usluge.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović je dodao da je za tu opštinu pitanje parkiranja veoma važno. On je istakao da će "Parking servis” tokom leta na prostoru od Francuske ulice do Tadeuša Košćuška i od Vasine do Cara Dušana početi sa postavljanjem parking senzora.

Predviđeno je da bude postavljeno više od 2.000 parking senzora, a građani će putem aplikacije koju danas promovišemo imati priliku da brzo i jednostavno dođu do svog mesta za parkiranje.

Događaju je prisustvovao izvršni direktor JKP "Parking servis” Miloš Petrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading