Od danas i ovde možete primiti cepivo: Otvoren novi punkt za vakcinaciju u Sportskom centru "Olimp"!

Autor: Republika

Vesti

27.04.2021

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišla je danas novi punkt za vakcinaciju u Sportskom centru "Olimp" na Zvezdari i tom prilikom poručila da se Grad Beograd zalaže da punktovi za vakcinaciju budu dostupni svim gađanima.

RepublikaFoto: beograd.rs
Otvoren vakcinalni punkt u "Olimpu"

Ona je istakla da je ovaj punkt otvoren zahvaljujući saradnji Opštine Zvezdara, Sportskog centra "Olimp” i uz odobrenje Doma zdravlja "Zvezdara”.

- Svi koji žele danas se mogu vakcinisati "sinofarm" vakcinom. Grad Beograd se zalaže da punktovi za vakcinaciju budu dostupni svim gađanima. Izlazimo među ljude kako bi vakcinacija bila što efikasnija i punktovi što dostupniji, jer građani mogu doći bez zakazivanja. U proteklih mesec i po dana je u punktovima koji su otvoreni u svim ruralnim naseljima u Beogradu vakcinisano više od 45 hiljada građana. Punktovi u koje građani mogu doći bez zakazivanja i punktovi koji se nalaze u seoskim ambulantama nastaviće sa radom i u narednom periodu. Od sutra je ponovo dostupna vakcinacija "sinofarm" vakcinom – rekla je Stanisavljevićeva i zahvalila medicinskim radnicima i direktorki Doma zdravlja "Zvezdara”.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić istakao je da je ovo četvrti po redu vakcinalni punkt na teritoriji ove opštine.

- Cilj nam je da vakcinaciju učinimo dostupnom za što veći broj stanovnika naše opštine. U prethodnom periodu organizovali smo vakcinalne punktove u zdravstvenoj stanici u Malom Mokrom Lugu, ambulanti u Velikom Mokrom Lugu i u naselju Vojvoda Vlahović. Danas smo ovde u SC "Olimp” i siguran sam da ćemo nastaviti ovim tempom. Po broju vakcinisanih smo među prvih deset opština u Srbiji i vrlo smo blizu toga da skoro polovina punoletnih stanovnika bude vakcinisana, što je i najbrži način da se vratimo normalnom životu – naglasio je Jeremić.

Direktor Sportskog centra "Olimp” Slaviša Damjanović kazao je da je uprava ovog centra prepoznala važnost toga da se što veći broj posetilaca, korisnika i građana vakciniše.

Zato smo se odlučili na zajedničku akciju sa Gradskom opštinom Zvezdara, Domom zdravlja "Zvezdara” i nadležnim sekretarijatom kako bi što veći broj naših građana bio vakcinisan u najbržem roku i bez zakazivanja i čekanja – rekao je Damjanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading