VESIĆ NAKON SEDNICE KRIZNOG ŠTABA: Zadovoljan sam jer smo izbegli policijski čas i potpuno zatvaranje!

Autor: Republika

Vesti

05.03.2021

17:26

"Završena je sednica Kriznog štaba. Premijerka Brnabić je uložila ogroman napor da se pronađe kompromis", rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić povodom novih epidemioloških mera koje su donete danas, a koje će važiti tokom predstojećeg vikenda.

facebook.com/Goran Vesić
Goran Vesić na sednici Kriznog štaba

- Zadovoljan sam jer smo izbegli policijski čas i potpuno zatvaranje na 7-10 dana kako je predlagano. 

Nisam zadovoljan jer ćemo imati određene restrikcije za vikend. Od ponedeljka se vraćamo na radno vreme do 20.00 sati. Nadam se da je ovo poslednji vikend u kome ćemo imati makar i delimično zatvaranje - kaže Vesić.

Kako navodi, srećan je jer je na Kriznom štabu saopšteno da se vakcinacija najbolje odvija u Beogradu.

- To je zato jer se čitav tim, koji sam oformio, u Beogradu bavi kako da se vakciniše što više ljudi. Mi smo se najbolje organizovali, bavimo se vakcinacijom i zato smo najbolji. U Beogradu se na hiljadu stanovnika vakcinisalo 222 ljudi, a revakcinisalo 120. U populaciji od 65-74 godine u Beogradu je na hiljadu stanovnika vakcinisano preko 500 ljudi a u populaciji preko 75 godina preko 450! To je veliki uspeh i velika pobeda! To je i poruka koju šaljem u ime Beograda - zaključuje Vesić i dodaje da su "masovna vakcinacija i revakcinacija jedini put da izađemo iz epidemije, kao i poštovanje predviđenih mera a ne uvođenje novih restrikcija".

Komentari (0)

Loading