Novi vrtić u Surčinu za skoro 200 mališana

Autor:

Vesti

23.11.2020

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od srede, 25. novembra 197 mališana iz Surčina dobiće novi vrtić!

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Vrtić u Surčinu

Grad Beograd završio je rekonstrukciju i prenamenu postojeće zgrade površine 1.057,18 m2, u dečji vrtić. 

Zgrada je bila u lošem stanju i veoma zapuštena. Kako bismo izgradili PU dečji vrtić izvršena je kompletna adaptacija i renoviranje postojećeg objekta.

Novi vrtić ima ukupno 9 jedinica za boravak dece uzrasta 3-6 godina i može da primi ukupno 197 mališana. Pored prostorija za decu objekat sadrži i nove toalete, kuhinju i kancelarije za osoblje. Urađeno je i igralište za decu. 

 

Grad Beograd je za uređenje ovog vrtića izdvojio 71.805.983,78 dinara što je više od 600 stotina hiljada evra. 

 

Pored ovog vrtića Grad u ovom trenutku gradi šest vrtića i to u Belom polju u Obrenovcu, u ulici Miloja Zakića na Čukarici, u bulevaru Patrijarha Pavla na Rakovici, u Novogradskoj ulici u Zemunu kao i u bloku 62 i na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu. Do kraja godine biće raspisani tenderi za izgradnju još pet vrtića i to na Miljakovcu 3 u opštini Rakovica, u Borči na opštini Paliluli, na Mirijevu u opštini Zvezdara, u naselju Braće Jerković u opštini Voždovac i u Mladenovcu. 

 

Nikada u istoriji Beograda nije izgrađeno za jednu godinu 12 vrtića! Kada sve završimo, do kraja sledeće godine, imaćemo mesto za novih 2.700 mališana u beogradskim vrtićima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading