(FOTO) "RADITE POSAO ZA ISTORIJU" Oni uređuju Savski trg i postavljaju spomenik Stefanu Nemanji - zaslužuju jedno veliko "HVALA"

Autor: Republika

Vesti

15.11.2020

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radnike na Savskom trgu i zahvalio im jer, kako je istakao, rade veliki posao za Srbiju i istoriju.

RepublikaFoto: Republika
Spomenik Stefanu Nemanji u Beogradu

Vesić je radnicima koji rade na uređenju trga, ali i onima iz Moskve koji rade na postavljanju spomenika Stefanu Nemanji doneo doručak što je ujedno bila i prilika za razgovor o važnosti i značaju posla koji rade.

- Ovaj trg i spomenik će ovde ostati vekovima i svi ćemo biti ponosni zato što smo učestvovali u tome. Svako od nas je dao neki svoj doprinos i jednog dana ćemo sa ponosom moći da kažemo da smo učestvovali u tome da Srbija posle više od 800 godina dobije spomenik Stefanu Nemanji i divno uređen trg - rekao je Vesić.

Naveo je da je statua Stefana Nemanje postavljena i dodao da se spomenik od utorka više neće moći videti jer će potpuno biti zatvoren skelom unutar koje će se izvoditi radovi.

RepublikaFoto: Republika

- Prvo će se raditi na poliranju, pa na patiniranju kako bi sve bilo gotovo do sredine decembra i spomenik potpuno završen - rekao je Vesić.

Podsetio je da se na Savskom trgu gradi nova kanalizaciona crpna stanica, navodeći da je noćas izlivena ploča tako da je ta stanica građevinski završena.

RepublikaFoto: Republika

- Sada ćemo moći da krenemo da radimo popločavanje trga, a oprema će se tokom narednih mesec i po dana unositi u kanalizacionu crpnu stanicu kako bi ona počela sa probnim radom već u decembru i preuzela funkciju koju je imala prethodna kanalizaciona crpna stanica - pojasnio je Vesić.

Precizirao je da je do sada na Savskom trgu zasađeno 120 novih stabala, a da će ih ukupno biti oko 250.

Naveo je da se u jednoj ulici u blizini, prema Balkanskoj ulici, trenutno uređuje urbani džep i da su tokom radova pronađene kocke stare duže od jednog veka koje će, dodao je, biti očišćene i postavljene oko samog spomenika Stefanu Nemanji.

- Umesto da budu tamo, sakrivene, sada će biti oko samog spomenika i dodatno ga ulepšati - rekao je Vesić.

Zahvalio je svim radnicima na Savskom trgu i istakao da nikakvom platom ne može da se plati posao koji rade jer je to, istakao je, veliki posao koji se radi za Srbiju i istoriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading