(FOTO) Vesić čestitao Hočevaru 75. rođendan i 20 godina službe

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.11.2020

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić čestitao je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru 75. rođendan i 20 godina biskupske službe, poželeo mu dobro zdravlje i zahvalio na svemu što radi za grad.

Foto: facebook.com/Goran Vesić
Vesić i nadbiskup Hočevar

Vesić je Hočevaru poklonio Jerusalemsku ikonu Presvete Bogorodice i svoju "Knjigu o Beogradu", a tokom gostovanja na Studiju B, saopštila je danas Gradska uprava.

Vesić je naveo da Grad brine o crkvenim objektima svih veroispovesti, te podsetio da osvetlili Crkvu Krista Kralja u Krunskoj ulici, a radi se i na rešavanju problema na Karaburmi, gde postoji klizište i težak pristup objektu.

On je istakao da Beograd sa rimokatoličkom crkvom ima dobru saradnju koja, svakako, može da bude i bolja.

 

У име Града Београда честитао сам данас 75 рођендан и 20 година службе у нашем граду монсињору Станиславу Хочевару,...

Posted by Горан Весић on Петак, 13. новембар 2020.

 

"Oni su deo našeg grada, a njihovi vernici su Beograđanke i Beograđani koji žive ovde i državljani su Srbije, pružaju svoj doprinos u razvoju naše zemlje. Zato država treba da pokaže zahvalnost za sve što rade, i na kraju krajeva, oni treba da dobiju ono što im pripada", rekao je Vesić.

Nadbiskup Hočevar je zahvalio na lepim željama i rekao da ljudi svake vere treba da spoznaju da nisu sami i zaboravljeni, već da neko misli na njih, ali moramo i mi, kako je naveo, da otvorimo svoje srce.

"Beograd je važan za sve, jer on predstavlja most između Istoka i Zapada, mesto prožimanja i susreta. Pozdravljam sve Beograđane, za sve se molim i svima šaljem blagoslov", rekao je Hočevar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading