Na ulicama Beograda 200 autobusa više

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

01.09.2020

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je danas počeo zimski red vožnje javnog gradskog prevoza, a zamenik gradonačelnika Beogarda Goran Vesić kaže da od jutros 1.350 vozila saobraća i prevozi građane i naglašava da je nošenje maske obaveza za sve koji koriste javni prevoz.

RepublikaFoto: beograd.rs
Foto: Ilustracija

Vesić je rekao da je zimski red vožnje počeo od danas, kao i uvek sa početkom školske godine i da je od jutros nešto više od 200 autobusa više na ulicama, kao i da svi koji su jutros krenuli na posao ili u školu mogu da racunaju na veći broj vozila u gradskom prevozu.

Naveo je da se od danas ukidaju sezonske linije prema vrhu Avale i ka Adi Ciganliji.

Vesić kaže da se prati šta se dešava u gradskom prevozu i objašanjava da svi autobusi, posebno novi koji su kupljeni, imaju brojače putnika i u svakom trenutku je poznato koliko ima putnika.

 


- Na osnovu toga reagujemo u smislu da li negde treba smanjiti broj vozila, a negde povećati. To nije bilo slučaj do pre godinu tako da sada mnogo brže reagujemo na svaku promenu koja se desi u gradskom prevozu - rekao je Vesić.

To je, napominje, važno i zbog sprovođenja epidemiloških mera i apeluje na sve sugrađane koji koriste javni gradski prevoz da nose maske.

Primećuje se, dodaje, da poslednjih dana ne nose svi makse, jer vide da je epidemiloška situacija bolja, a da je ona upravo bolja zbog poštovanja zaštitnih mera.

- Važno je da u javnom prevozu svi nose maske, kao i u zatvorenim prevozima - kaže Vesić i dodaje da je javni prevoz posebno rizičan za eventualno prenošenje infekcije.

Naveo je i da se vozila javnog prevoza dezinfikuju kao što je propisao Krizni štab, da se autobusi na svakoj okretnici autobusi provetravaju, čiste i dezinzinfikuju pre polaska na trasu i posle povratka sa trase.
RepublikaFoto: Grad Beograd
Goran Vesić

Dodao je da se čiste rukohvati i da zaposleni čine sve kako bi autobusi bili čisti i putnici bezbedni.


Naglasio je da svako mora da brine o sebi i drugima i da su maske kljucna mera za suzbijanje širenja korona virusa do vakcine.

Vesić je rekao i da se nastavlja uređenje Beograda, a da je popločavanje Savskog keja završeno juče kao što je ranije i obećano.

- Urađeno je skoro 1,3 hektara granitnih ploča, kamenih površina koje su pešačke zone, novih 60 stabala je zasađeno, oko 200 žbunskog rastinja, postavlja se dečije igralište, biće postavljene klupe. Prostor od Beton hale do Brankovog mosta koji se posle nastavlja na Sava promenadu sada je urađen onako da nijedan grad u Evropi ili svetu ne može da se postidi takvim prostorom. Naši sugrađani to zaslužuju - napominje Vesić.

Kaže i da je ostalo da se u naredne dve nedelje završi stepenište koje vodi prema Karađorđevoj ulici pored Kapetanije, da će biti postavljeno igralište, da stižu rekviziti, 40 klupa, info pultovi i punjači za mobilne telefone, a da će čitav taj prostor biti uređen do 15. septembra.

 


Podsetio je da je uređena Karađorđeva ulica u kojoj su obnovljene sve fasade i naglasio da je taj deo Beograda veoma važan ne samo za građane glavnog grada nego i za većinu stranaca koji kruzerima dolaze u Beograd i koji će dolaziti nakon epidemije i da zato pri tom njihovom prvom susretu sa gradom treba da vide svu njegovu lepotu kada stupe na obalu.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading